“Ο άντρας της ζωής μου”

Ήμουν απ αυτές τις γυναίκες που έλεγα δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν πιο πολύ από το παιδί σου.και μην νομίζετε δεν περιγράφω μια ψεύτικη εικόνα μιας γλυκιάς μαμάς που όλα μέλι γάλα με την κόρη της. Κόρη έχω όπως καταλάβατε και όσες έχουν κόρη ή είναι κόρες ξέρουν τι εννοώ.. Αλλά να εκεί βαθειά στην σκέψη και την καρδιά όποτε στην ζωή μου έπρεπε να πάρω μια μεγάλη απόφαση η κόρη μου και η αίσθηση προστασίας της κυριαρχούσαν και κάποιες φορές άλλαξαν και πορείες.

Κατηγορούσα έμμεσα όσες έλεγαν του παιδιού μου το παιδί κλπ κλπ. Υποστήριζα ότι ο κάθε ένας έχει το δικό του παιδί και είναι πάνω απ όλα. Και γεννήθηκε ο εγγονός μου. Μου χαμογελούσε αλλά εγώ εκεί ακλόνητη στις πεποιθήσεις μου .

Και μεγάλωνε και άπλωνε τα χεράκια του και άρχισα να προσέχω εγώ μόνον, κανένας άλλος, ότι με κοιτούσε με το ίδιο το δικό μου βλέμμα λες και έψαχνε μέσα μου και μπορούσε και να με διαβάσει. Μερικές φορές νόμιζα ότι ήταν τόσο γνώριμο αυτό το βλέμμα όχι γιατί το έβλεπα τόσα χρόνια στον καθρέφτη αλλά γιατί ήξερα και τι μου έλεγε χωρίς να μου μιλάει το μωρό μου ακόμα, σε κάποια γλώσσα γνωστή τουλάχιστον

Και πάλι αντίσταση εγώ. Έλεγα ότι ασφαλώς και τον αγαπώ είναι κούκλος, δικός μας, είναι ένα παιδάκι που φέρνει μόνον χαρά.Και είπε μπαμπά πρώτα και μετά είπε μαμά και μετά.μετά είπε τρίτη λέξη γι αυτόν καμπανάκια για μένα γιαγιά.Πω πω δεν το πίστευα είχα μια δεύτερη μοναδική σχέση στην ζωή μου ήμουν μαμά και τώρα γιαγιά και το αναγνωρίζει ένα τόσο δα μικρό αλλά ολοκληρωμένο θεικά πλασματάκι.

Τότε άρχισε νομίζω η συνειδητοποίηση της μεγάλη μας σχέσης και μέσα μου ξέρω ότι άλλαξε όλες αυτές τις σκέψεις που έκανα πριν με φωνάξει γιαγιά.

Το είχα μάλλον καταλάβει αλλά δεν ήθελα να το παραδεχθώ ίσως για την σχέση απόλυτης υποταγής μου που προοιώνιζε. Είχε γεννηθεί ο άνδρας της ζωής μου, ο άνδρας στον οποίο δεν θα πω ποτέ όχι, ο άνδρας που έχει απόλυτη εξουσία πάνω μου όταν με κοιτά με αυτό το βλέμμα.

Α.. υπάρχουν και πολλοί που μου λένε να μην επιτρέπω το «γιαγιά»γιατί φαίνομαι μεγάλη, γιατί δεν σας το είπα αλλά την κόρη μου την απέκτησα στο σχολείο και ως γιαγιά μάλλον δεν είμαι μεγάλη αλλά εγώ είχα μια μοναδική ευκαιρία στην ζωή μου να με φωνάξουν μαμά και μου άρεσε ας ήμουν μικρή γι αυτόν τον ρόλο.

Έχω και την μοναδική ευκαιρία να είμαι η γιαγιά του κούκλου του εγγονού μου που θα γίνει dj ,ήταν η τέταρτη λέξη που είπε και παραμένει σταθερός στον αυτοπροσδιορισμό του ως dj και τώρα που λέει πολύ περισσότερα. Πόση σοφία κρύβουν πολλές φορές τα λόγια των παλαιότερων αλλά όπως και για άλλα πρέπει να φτάσεις εκεί για να το καταλάβεις και τότε συγκλονίζεσαι .

Ε.Π.

You may also like