Ο καλλιτέχνης François Papin παρουσιάζει τη συλλογή “Providence”

Ο γεννημένος στη Γαλλία καλλιτέχνης και συνιδρυτής της Virginia Field, François Papin, παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή «Providence» με ξύλινα γλυπτά και φωτιστικά. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος πρωτοπορεί καθώς στρέφεται στα υλικά που σέβονται το περιβάλλον. Αντλεί έμπνευση από τα χρόνια της πανδημίας και την πολιτιστική επαναφορά και αλλαγή που βιώνουμε. Ο François Papin είναι υπεύθυνος για κάθε πτυχή της παραγωγής της συλλογής, από τον αρχικό σχεδιασμό έως την ίδια την ξυλουργική. Μια συλλογή που εύκολα θα χαρακτηριζόταν ως ένα έργο πάθους.

Για τον François Papin που βρίσκεται στην Ελλάδα, μακριά από τη γενέτειρά του, την Γαλλία, αυτή η στιγμή του ήσυχου προβληματισμού στάθηκε η αφορμή για μια έντονη ανάγκη έκφρασης και έμπνευσης. Περιτριγυρισμένος από τις γεωγραφικές ομορφιές του προσωρινού νέου σπιτιού του… Καθώς και την αξιοσημείωτη ιστορία της Ελλάδας, δημιούργησε κάθε κομμάτι αυτής της πρώτης συλλογής με το χέρι, μόνος του, στο εργαστήριό του.

Κάθε γλυπτό είναι ένα εντελώς μοναδικό −άρα και εξαιρετικά πολυπόθητο−έργο τέχνης. Χαρακτηρίζεται από την αρμονική συνέργεια της λειτουργικότητας και της τέχνης.

Συγχώνευση του παραδοσιακού με τη νεωτερικότητα

Στην εποχή όπου αναδεικνύεται η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεροχή της ποιότητας σε σχέση με την ποσότητα, η Virginia Field έχει χαράξει τη δική της ξεχωριστή θέση. Αγκαλιάζει όλες τις αξίες της παραδοσιακής ξυλουργικής και του ιστορικού της παρελθόντος. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στη συγχώνευση του παραδοσιακού με τη νεωτερικότητα και εκεί ακριβώς εντοπίζεται η αξία αυτών των έργων.

Από το ξύλο που έχει επιλεγεί, τις μπρούτζινες πινελιές που επιτρέπουν τη φυσική γήρανση και την αξία που αποκτά με τα χρόνια το έργο… Έως τον προσεγμένο σχεδιασμό και τα ίδια τα ονόματα των έργων, η κάθε λεπτομέρεια επιμελείται με ακρίβεια και το όλο αποτέλεσμα καταδεικνύει μια πραγματική δημιουργία αγάπης. Στον πυρήνα του έργου, συναντάται ο απόλυτος σεβασμός για τις πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι ιδιότητες του ξύλου και η ιστορία του καθοδηγούν τη δημιουργία και τελικά την πραγμάτωση του κάθε μοναδικού έργου τέχνης της συλλογής, που έχει εμπνευστεί ο François.

O François Papin και η Virginia Field κατάφεραν με επιτυχία να ξεπεράσουν τον αρνητισμό μιας δύσκολης χρονιάς. Τον μετατρέπουν σε δομή, ομορφιά και φως. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης εργάζεται ήδη πάνω στη δεύτερη συλλογή του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Η σειρά «Providence» είναι διαθέσιμη για προβολή στο www.virginiafieldcreations.com. Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].

Instagram Page: @virginia.field.creations

You may also like