Ο καφές ως superfood…

Για πολλούς ο καφές είναι προέκταση του χεριού τους και της καθημερινότητας τους. Πηγαινοέρχονται στις υποχρεώσεις τους, με μια κούπα στο χέρι και αδυνατούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους, χωρίς ένα γεμάτο φλιτζάνι, που θα δώσει την ώθηση που χρειάζονται. Πολλοί μάλιστα αναφέρουν πως, ενεργοποιεί τον εγκέφαλό τους και πως χωρίς αυτόν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Υπάρχει όντως κάποια αλήθεια, στο ότι ο καφές μπορεί να θεωρηθεί ένα superfood, με πολλά ευεργετικά, για εμάς, στοιχεία;

Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τον καφέ σας, είναι πριν από τις 14:00 και κατά προτίμηση, σε συνδυασμό με ένα μικρό γεύμα, όπως ένα τοστ ή φέτες με μαρμελάδα, μέλι ή ακόμα και με αλλαντικά και τυριά. Η καφεΐνη μένει στο σύστημά σας για περισσότερο διάστημα, και στην περίπτωση που έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ύπνου, θα ήταν καλό να σταματήσετε να πίνετε άλλο καφέ μετά από αυτή την ώρα. Προτιμήστε έναν εσπρέσο έναντι ενός κοινού καφέ, μιας λανθασμένα πιστεύεται από πολλούς, πως περιέχει περισσότερο ποσότητα καφεΐνης.

Ο καφές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή σας, στο γυμναστήριο και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει την καύση του λίπους και την αύξηση του μεταβολισμού σας. Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη μπορεί να σας δώσει ένα ισχυρό κύμα ενέργειας που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στο γυμναστήριο και μπορεί επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία με την οποία το σώμα σας απελευθερώνει το λίπος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό πριν την προπόνηση, όμως μετά την προπόνηση η υπερβολική κορτιζόλη μπορεί να βλάψει την ανάκαμψη και την καταστολή όλων των αυξητικών ορμονών που χρειάζεστε. Συμβουλή: ο καλύτερος τρόπος για να καταστείλετε την κορτιζόλη μετά την προπόνηση είναι να φάτε ένα ισορροπημένο και ελαφρύ γεύμα.

Η λέξη αποτοξίνωση ακούγεται πολύ συχνά γύρω μας όταν μιλάμε για υγεία. Η αληθινή αποτοξίνωση, είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία που συμβαίνει δισεκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο μέσα στο σώμα μας. Ο καφές περιέχει ορισμένες χημικές ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση των φυσικών διεργασιών και συγκεκριμένα στο ήπαρ. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σκευάσματα που περιέχουν καφέ, στα προηγμένα προγράμματα αποτοξίνωσης.

You may also like