Ο φιλόδοξος Αιγόκερως: τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και το 10ο ζώδιο του ζωδιακού έχει ήδη ανατείλει στον ορίζοντα. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα. Παρότι ζώδιο θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του ζωδιακού κύκλου- και με ποιότητά παρορμητική,  ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο όσον αφορά τη διαχείριση του χρόνου και τη σωστή ταξινόμηση όσων πρέπει να γίνουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι μπορεί να γίνει και τι όχι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Σιχαίνεται άλλωστε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε του σπαταλά το χρόνο.

Η γήινη σοφία του βοηθάει στο να «γειώνει»οποιαδήποτε σκέψη ή ονειροπόληση, για να δει αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγματιστής ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος σε ένα πιο ευρύ, κοσμικό επίπεδο. Είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και εντοπίζει αμέσως ελαττώματα σε ανθρώπους και καταστάσεις. Ακόμη και νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει.

Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια καθε είδους-είτε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να  δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.

Μερικές φορές η ειλικρίνειά του«σκοτώνει»τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι, χωρίς ψευδαισθήσεις ή ροζ γυαλιά.

Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο,  τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.

 «Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης».
Αριστοτέλης Ωνάσης 15.1.1906

Πρακτικός, φιλόδοξος, υπομονετικός και υπερήφανος, μπορεί να γίνει και τσιγκούνης,  πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα να γίνει πολύ γοητευτικός,ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.
Υπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή, τον international jet-setter και bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που  είναι πραγματικά  ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια.  Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυσκολευτεί να τα δείξει.Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί και λιγομίλητοι, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, είναι με πλήρη συναίσθηση, αφοσίωση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά  στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Με τα χρόνια, η αγάπη του ωριμάζει σαν παλιό κρασί-γίνεται πλουσιότερη,ωριμότερη, εντονότερη.

  • H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Michelle Obama,ο ιδεαλιστής Martin Luther King, ο συγγραφέας Χαλίλ Γκιμπράν, ο ανεπανάληπτος σερ Antony Hopkins και ο γοητευτικός Denzel Washington ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Το 2017, είναι μια χρονιά με ευχάριστες αλλά και ξαφνικές αλλαγές για τον Αιγόκερω που καλείται να βγει λίγο εκτός ορίων του, ειδικά με το τετράγωνο του χαρισματικού και γενναιόδωρου Δία από τον Ζυγό την αντίθεση με τον επαναστάτη Ουρανό. Οι ευκαιρίες για αλλαγή δεν θα λείψουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σας ζωή, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του περιοριστικού Κρόνου στο ζώδιο σας, από το τέλος της χρονιάς.

«Η επιτυχία έχει νόημα και μπορείς να την απολαύσεις, μόνο αν την έχεις πραγματικά κατακτήσει»

MichelleObama

17.1.1964

Κείμενο: Χριστίνα Θεοχάρη

You may also like