Πάμε Θέατρο; “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” – “Die Another Day”

Ανανεωμένος αέρας στο περιοδικό, και μετά από μια τεράστια απόσταση από αυτό, αποφάσισα να μοιραστώ την ξεκαρδιστική εμπειρία που έζησα την περασμένη βδομάδα στο θέατρο “Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης”, στην Κυψέλη. Μια παρέα ανανεωμένη , ήρθε  για να μας κάνει να ξεχάσουμε τα δύσκολα της εποχής μας και να μας ταξιδέψει με κέφι, μπρίο και πολύ χιούμορ στα μονοπάτια μιας κηδείας. Ξέρω ακούγεται μακάβριο, αλλά αν περάσετε από εκεί θα δείτε μια καλοστημένη κηδεία με την υπογραφή ενός κατεργάρη Μπαμπά.

Υπόθεση έργου: Στους ξακουστούς Γαργαλιάνους, ένας πατέρας, ο κτηματίας και πολιτευτής Φάνης Καραβάς (Τάσος Παλαντζίδης), πεθαίνει ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι κόρες του Ελένη (Παρθένα Χοροζίδου) και Γιάννα (Μπέσυ Μάλφα), οι οποίες φθάνουν από Αθήνα για το τραγικό συμβάν. Η οικονόμος του σπιτιού Ματούλα (Χρυσούλα Διαβάτη), ο στοργικός ανιψιός Λευτέρης (Δημήτρης Μαυρόπουλος) και ο παραγιός Ρουσέτος(Πατρίκιος Κωστής) συμπαρίστανται στο βαρύ οικογενειακό πένθος. Η δημοφιλής μοιρολογίστρα Δέσποινα Μαντούβαλου (Σοφία Μουτίδου) ντύνει με το μελωδικό της θρήνο την τελευταία διαδρομή του Φάνη Καραβά προς την αιώνιο ζωή. Την μετάδοση της κηδείας αναλαμβάνει το γνωστό σε όλους «Cosmos tv » , και ειδικότερα η γνωστή δημοσιογράφος Νατάσα Σαϊτάνη  (Κωνσταντία Χριστοφορίδου) με το μονομελές συνεργείο της. Αποκαλύψεις και περίεργα περιστατικά συμβαίνουν στην οικία του τεθνεώντος , ενώ η εμφάνιση του γνωστού αρχαιολόγου Χρήστου Αγγελίδη (Παντελής Καναράκης) , ταράζει τις δύο κόρες του Μπαμπά, αφού μαθαίνουν , με ποια ή μάλλον με ποιον είχε κρυφή σχέση ο πολυαγαπημένος τους πατέρας.
Η επιτυχημένη παράσταση των Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, επέστρεψε με νέο καστ, και με πολύ καλή διανομή ρόλων για άλλη μια φορά. Κάθε ηθοποιός ξεχωριστά κουμπώνει πάνω στον ρόλο και δίνει μια άλλη οντότητα στον χαρακτήρα που υποδύεται.  Συγκλονιστικά υπέροχη,  η Παρθένα Χοροζίδου στο ρόλο της αγαπημένης κόρης του τεθνεώτος, και αρκετά αξιοζήλευτη στην μαγκιά και στην ειρωνεία , της πιο αδικημένης κόρης του εκλιπόντος, η Μπέσυ Μάλφα. Όσο για τον αγαπημένο Δημήτρη Μαυρόπουλο στον ρόλο του ανηψιού , όλα τα λέει η κλασική του ατάκα « Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα.. ξέρεις…», αποτελεί έναν από τους πιο πονηρούς χαρακτήρες του έργου, ακόμη κι αν δεν το περιμέναμε τελικά.
Μαύρη Κωμωδία διάρκειας 120 λεπτών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Αναστασίου
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ  : Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Μουτίδου, Παντελής Καναράκης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Πατρίκιος Κωστής, Θωμάς Πανδής και η Χρυσούλα Διαβάτη

Κείμενο: Χριστιάνα Τζέικου

You may also like