Πέντε απλοί οικολογικοί “τρόποι” για την καθημερινή σας περιποίηση

Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε φιλικοί με το περιβάλλον. Ήδη πολλοί άνθρωποι κάνουν ανακύκλωση, χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα προϊόντα. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να είμαστε “πράσινοι” και στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησης μας.
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς:

1. Κάντε οικονομία στο νερό κάνοντας συντομότερα ντους. Μην αφήνετε το νερό να τρέχει όσο σαπουνίζεστε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας.

2. Φτιάξτε τις δικές σας μάσκες ομορφιάς από φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Το K- magazine σας έχει ήδη δώσει κάποιες ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας “σπιτικά” προϊόντα φροντίδας προσώπου, σώματος και μαλλιών εύκολα, απλά και οικονομικά και ακολουθούν και άλλες!

3. Αγοράζετε προϊόντα από εταιρίες που χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

4. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ! Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα ντεμακιγιάζ που ενώ αφαιρούν το make up περιέχουν συστατικά που μπορεί να είναι καταστροφικά για την επιδερμίδα σας. Το λάδι αφαιρεί εύκολα το eye liner, τη μάσκαρα και το κραγιόν!

5. Χρησιμοποιείτε σαπούνι αντί για αφρόλουτρο. Παρόλο που μπορούμε να πετάξουμε το άδειο μπουκάλι στον κάδο της ανακύκλωσης, το σαπούνι είναι ο πιο οικολογικός τρόπος να καθαρίζουμε το δέρμα μας!

You may also like