Πασαρέλα με shape-shifting φορέματα από μπαλόνια; Ναι, το είδαμε κι αυτό

Ο κάθε οίκος μόδας περιμένει το catwalk του για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή και να καταπλήξει το κοινό με το σόου που έχει ετοιμάσει. Γιατί, πέρα από το ρούχο καθεαυτό, η πασαρέλα είναι ένας χώρος που οι σχεδιαστές εκφράζονται και δείχνουν στο κοινό τη φιλοσοφία και την προσωπικότητά τους. Κι η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολλά κατά καιρούς, είτε πιο υπερβολικά σα φιλοσοφία είτε πιο «περίεργα».

Σε αυτά ακριβώς τα τελευταία ανήκει και αυτό που είδαμε στην πασαρέλα ενός Νορβηγού φοιτητή, που παρουσίασε μία ιδιαίτερη συλλογή στο ετήσιο fashion show του πανεπιστημίου του.

O Fredrik Tjaerandsen ετοίμασε για τους θεατές ένα catwalkπου σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσουν. Τα μοντέλα φορούσαν τεράστια μπαλόνια με χρώματα που ανά πάσα στιγμή μετατρέπονταν σε λαστιχένια φορέματα, ακόμη και two-piece σετ, αποτελούμενο από topκαι φούστα. Τα μοντέλα γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο να κάνουν τις συγκεκριμένες μετατροπές και, ενώ, από τη μία, σίγουρα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, από την άλλη, το θέαμα είναι τουλάχιστον περίεργο.

Δεδομένου ότι ο εν λόγω εμπνευστής φαίνεται να ακολούθησε μία πιο avant-garde λογική κατά τη δημιουργία των σχεδίων του, βέβαια, μπορούμε να το δικαιολογήσουμε ως μία πιο πειραματική ιδέα στο χώρο της μόδας.

Σε συνέντευξή του στο Love Magazine ο Tjaerandsen είπε:

«Έχω κατασκευάσει αυτά τα κομμάτια με ένα σύστημα πίεσης αέρα που αφήνει αυτόν που τα φορά να ελέγξει τη ροή του αέρα. Όποτε αυτοί που το φορούν θέλουν να το ξεφουσκώσουν, ανοίγουν ένα μάνταλο στο εσωτερικό για να απελευθερώσουν το ανεστραμμένο μέρος φούσκας και, μετά, αυτό βγαίνει από τη φούσκα που ξεφουσκώνει»

Η L’Oréal Professionnel αναγνώρισε την προσπάθειά του και του απένειμε το Young Talent Award.

Photo credits: fredriktjaerandsen Instagram

You may also like