Πες μου τι κραγιόν φοράς να σου πω ποια είσαι!

Κραγιόν: η τελική πινελιά στο μακιγιάζ μίας γυναίκας. Όλες μας το έχουμε ετοιμοπόλεμο στην τσάντα μας και το νεσεσέρ μας. Μία έρευνα της εταιρείας Covergirl, όμως, μας μαθαίνει πως το κραγιόν μας αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για μας από το στυλ μας.

               Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα του makeup brand, οι γυναίκες που φορούν συχνά κραγιόν έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα διαπιστώθηκε πως όσες γυναίκες φορούν κραγιόν τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα διατηρούν υψηλόβαθμόες θέσεις εργασίας συγκριτικά με όσες γυναίκες δε βάφουν τα χείλη τους, ενώ ακόμη βγαίνουν πιο συχνά σε ραντεβού.

               Εκτός από τη συχνότητα της χρήσης του κραγιόν, όμως, η Covergirl διερεύνησε και την ψυχοσύνθεση των γυναικών ανάλογα με τα χρώματα που προτιμούν. Σε συνεργασία με ψυχολόγους του Harvard εξετάστηκε κατά πόσο το κραγιόν μπορεί να συσχετίζεται με την προσωπικότητα μίας γυναίκας, ακόμη και στο βαθμό του υποσυνείδητου. Και κάθε απόχρωση μαρτυρά σημαντικά πράγματα για εμάς!

  • Το κόκκινο κραγιόν φαίνεται πως προτιμάται από γυναίκες που τολμούν και με μία έντονη δημιουργικότητα. Κατά πάσα πιθανότητα βγαίνουν συχνά για ποτό και πολύ πιθανώς να γυμνάζονται τακτικά.
  • Στις απαλές ροζ αποχρώσεις στρέφονται γυναίκες κοινωνικές και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Εντούτοις, το ροζ είναι κι ένα χρώμα που αποκαλύπτει δύναμη: πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του ωραίου φύλου προτιμούν ένα κραγιόν σε ροζ χρώμα, ενώ όσες είναι σε χαμηλότερη επαγγελματική κλίμακα επιλέγουν nude αποχρώσεις ή εκείνες τους μωβ και του δαμασκηνί.
  • Και μια που αναφερθήκαμε στο μωβ, η απόχρωση μαρτυρά μία γυναίκα ανεξάρτητη κι αυτόνομη. Ακόμη φαίνεται πως μία τέτοια γυναίκα είναι “σπιτόγατα”, απολαμβάνοντας να μένει στο σπίτι τα σαββατοκύριακα και αναρτά σπάνια selfie φωτογραφίες.
  • Τέλος, στις γυναίκες που προτιμούν τις γήινες nude αποχρώσεις στο κραγιόν τους αποκαλύπτεται μία προσωπικότητα με θέρμη που θέλει να φροντίζει τους γύρω της και γι’ αυτό πολλές φορές οι ψυχολόγοι συνιστούν την προτίμηση ενός nude κραγιόν για ένα πρώτο ραντεβού ή μία έξοδο με φίλους. Παρ’ όλα αυτά, παρουσιάζουν ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, ισάξια με όσες προτιμούν τις κόκκινες αποχρώσεις.

Εσύ, λοιπόν, σε ποια κατηγορία “βρίσκεις” τον εαυτό σου;

        Πηγή: Shape

        Photo credits: @yirage (unsplash), Spy

You may also like