Ποιος είναι ο νέος διευθυντής των Leather Goods της Louis Vuitton ;

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ανακοίνωση πριν λίγους μήνες ότι ο Johnny Coca έφυγε από την Mulberry, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πενταετή θητεία ως Creative Director στο brand της βρετανικής κληρονομιάς.

Ο Ισπανός σχεδιαστής, απόφοιτος των Beaux-Arts στο Παρίσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του δημιούργησε τα πιο πολυπόθητα αξεσουάρ, καθώς στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Βρετανίδα Phoebe Philo στη Celine και τον Marc Jacobs όταν εκείνος ηγήθηκε της ομάδας σχεδιασμού στο Louis Vuitton.
Έτσι από σήμερα, ο Johnny επιστρέφει στον οίκο Louis Vuitton, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής δερμάτινων ειδών, για να ηγηθεί του τμήματος μαζί με τον Creative Director, Nicolas Ghesquière.

Ο Ghesquière, ο οποίος είναι στη LouisVuitton από το 2013, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την άφιξη του Johnny στην Louis Vuitton, καθώς θα με συνοδεύσει σε αυτό το ταξίδι που ξεκίνησα πριν μερικά χρόνια. Η ομάδα και εγώ ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του στον δημιουργικό κόσμο του οίκου».

H Delphine Arnault, διευθύντρια και αντιπρόεδρος της LV μίλησε για τον Coca: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα υποδεχθούμε ξανά τον Johnny στον οίκο και τον όμιλο LVMH. Είναι σίγουρο πως θα ενισχύσει τις δημιουργικές μας ιδέες και την ικανότητά μας για καινοτομία. Ο Johnny είναι σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές του οίκου και μοιράζεται το ίδιο όραμα με εμάς».

Τέλος, ο Johnny Coca ευχαρίστησε την Delphine και τον όμιλο LVMH για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν λέγοντας πως: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να επιστρέφω σε αυτόν τον σημαντικό οίκο, έναν οίκο-σύμβολο των ταξιδιών και του ονείρου, όπου η φαντασία συναντά την καινοτομία και την τελειότητα. Είμαι περήφανος που θα δουλέψω με τον Nicolas Ghesquière και την ομάδα του οίκου για να εξελίξουμε τις συλλογές των αξεσουάρ. Για μένα το ταξίδι μου έκανε τον κύκλο του και επέστρεψα στο μέρος που ήμουν τυχερός να ξεκινήσω, να εξελίξω το πάθος μου και να μάθω τα πάντα για τη δεξιοτεχνία του δέρματος στα ατελιέ της Asnières. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη δημιουργική μου περιπέτεια, σε ένα φανταστικό εργοστάσιο που συνδυάζει την κληρονομιά με τη μοντέρνα αισθητική».


Ανυπομονούμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας, να δούμε τα καινοτόμα σχέδιά του, στις επόμενες συλλογές.

You may also like