Από τον “Doctor Strange”… στο “Labyrinth”!

To 2016 o Scott Derrickson μας παρουσίασε τον “Doctor Strange” με τον πιο μαγικό τρόπο. Και μπορεί να άφησε το σκηνοθετικό πηδάλιο του “Doctor Strange In The Multiverse Of Madness” ελέω δημιουργικών διαφορών με τη Marvel όμως αυτό δε σημαίνει πως θα κάτσει και με σταυρωμένα χέρια. Αντίθετα, έβαλε μάτι σε ένα άλλο sequelπου οπωσδήποτε περιμένουν πολλοί fantasy genre fans από τη δεκαετία του’80 ακόμη. Γιατί μιλάω για τόσα χρόνια πριν; Γιατί ο Derrickson αποφάσισε να αναλάβει το sequelτου “Labyrinth”.

          Για τους φίλους που δε γνωρίζουν τι εστί “Λαβύρινθος”, η ταινία αφηγείται την περιπέτεια της Sarah (Jennifer Connelly) Μιας νεαρής κοπέλας που πάνω στον εκνευρισμό της εύχεται ο μικρούλης αδερφός της Toby απλά… να εξαφανιστεί. Όταν όμως ο Toby απαχθεί από τον Jareth (David Bowie) το Βασιλιά των Ξωτικών κι η Sarah ξεκινά έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο ώστε να σώσει τον αδερφό της.

          Η ταινία του 1986 είναι μία δημιουργία του “μπαμπά” των Muppets, Jim Henson, κι είναι η δεύτερη κατά σειρά πιο “σκοτεινή” του παραγωγή μετά το “The Dark Crystal”, ωστόσο γνώρισε την επιτυχία συνοδεία διθυραμβικών κριτικών. Το δε sequelήταν αντικείμενο συζήτησης για χρόνια, όμως μέχρι τώρα δε βγήκε ποτέ από το συρτάρι. Η αλλαγή ήρθε όταν η θυγατρική εταιρεία της Sony, ηTri Star, ήρθε σε συμφωνία με τη The Jim Henson Company κι αφότου έδωσαν το πράσινο φως τα παιδιά του Jim Henson, Lisa και Brian. Τώρα, λοιπόν, που κι ο Derrickson συμφώνησε μετά χαράς για το project, το sequel του “Λαβύρινθου” αναμένεται με ακόμη περισσότερη αγωνία!

          Δε θα αρνηθώ πως θα ήθελα ξανά να δω τον Derrickson να καθοδηγεί τη νέα περιπέτεια του Sorcerer Supreme, ¨όμως οφείλω να παραδεχθώ πως είναι ο πιο κατάλληλος όταν πρόκειται για… ταξίδι στο μαγικό άγνωστο!

          Πηγή: Empire

          Photo credits: IMDb

You may also like