Ποιός είναι ο Κώστας Βογιατζής πίσω από το yatzer.com;

Το yatzer.com θεωρείται ένα από πέντε καλύτερα site στον τομέα του design στον κόσμο σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό «Interni».Πέρσι τον Απρίλιο, το «Architectural Digest» συμπεριέλαβε τον Κώστα Βογιατζή στη λίστα με τις εκατό πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο, στον χώρο του ντιζάιν.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για να μιλήσει κανείς γι’ αυτό τον άνθρωπο. Όμως αν μπει κάποιος στο site του θα καταλάβει ότι η δουλειά αυτού του ανθρώπου “μιλάει” από μόνη της.

Στο αφιέρωμα που του είχε κάνει LIFO πριν μερικούς μήνες, αναφέρει:
“Όταν ξεκίνησα στο yatzer, δούλευα full time στο «Maison & Decoration». Έφευγα από το σπίτι πολύ πρωί και γυρνούσα πίσω αργά το βράδυ, ανυπομονώντας ν’ αρχίσω να ποστάρω.Όταν απολύθηκα από τον στρατό, έπεσα με τα μούτρα στο σάιτ. Καθόμουν με τις ώρες και ξενυχτούσα, ψάχνοντας να βρω τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στον χώρο για να τα ανεβάσω στο δικό μου σάιτ. Νομίζω ότι όλα αυτά τα ξενύχτια που έκανα τότε απέδωσαν και για έναν επιπλέον λόγο: τις ώρες που εγώ ανέβαζα τα άρθρα, και ενώ όλη η Ελλάδα κοιμόταν, οι άνθρωποι στην Αμερική και στις υπόλοιπες χώρες που έχουν μεγάλη διαφορά ώρας με μας ήταν ξύπνιοι, πράγμα που σήμαινε ότι υπήρχε μια κινητικότητα στα feeds του διαδικτύου από ένα σάιτ που λεγόταν yatzer, το οποίο από τότε άρεσε”.

Το ξεκίνησε μόνος του και το 2008 αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από ανθρώπους ανά τον κόσμο. Ταξιδεύει συνέχεια για να γνωρίζει πολιτισμούς και ανθρώπους-για τη δουλειά του- και όπως λέει: “Τα τελευταία τρία χρόνια ο εσωτερικός μου χιλιομετρογράφος έχει ξεπεράσει τα 100.000 χιλιόμετρα μέσα σε αεροπλάνο, ταξιδεύοντας απο τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη: Κωνσταντινούπολη, Τελ Αβίβ, Ρέυκιαβικ, Βιέννη, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Τόκυο και πολλές ακόμα πόλεις.”

Όταν του ζητούν να προσδιορίσει τι είναι το yatzer, απαντά: «Είναι ένας “ψηφιακός οδηγός έμπνευσης” που περιέχει ό,τι πιο όμορφο συμβαίνει στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, των τεχνών, των ταξιδιών και της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο και ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά». Ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι γραμμένο αποκλειστικά στα αγγλικά, γεγονός που βοήθησε στο να εξελιχθεί σε παγκόσμιο site, σημείο αναφοράς για το design.

Πηγή:www.lifo.gr

You may also like