Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνει αθλητισμός, αλλά και συνεύρεση πολιτισμών. Οι Βρετανοί διοργανωτές έδωσαν λοιπόν πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του πολιτισμού, διοργανώνοντας περίπου 2.500 εκδηλώσεις για αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα

Η δημιουργία του Φεστιβάλ 2012 με κάθε μορφής πολιτιστικές εκδηλώσεις είχε φέρει τους Αγώνες στο Λονδίνο πολύ πριν την προχθεσινή τελετή έναρξης. Ακόμα περισσότερο χρώμα δε έχουν δώσει τα δεκάδες εθνικά σπίτια που έχουν ανοίξει στη βρετανική πρωτεύουσα, δηλαδή κτίρια που φιλοξενούν αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες με σκοπό να παρουσιαστούν στους επισκέπτες ήθη, έθιμα, πολιτιστικά στοιχεία, μουσικές, φαγητά, εκδηλώσεις από την εκάστοτε χώρα, μαζί ασφαλώς με την ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς τα αγωνίσματα και γιατί όχι να πανηγυρίσει για κάποιο μετάλλιο σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του.

Πρωτεύοντα ρόλο στο θεσμό αυτό παίζουν οι χώρες μέλη της ΕΕ. Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και τελικά η Ελλάδα κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο, αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δίνει το κοσμοπολίτικο κέντρο του Λονδίνου.

Το Σπίτι των Ελλήνων (που άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο, στο Carlton Club στο κέντρο της πόλης) δίνει έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων με συζητήσεις πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Δε θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι βραδιές ελληνικής μουσικής, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλωθεί για τις βραδιές εμφάνισης της διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασίας Ζάννη και του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη που θα συμμετάσχει σε παράσταση χορού.

Στο Φεστιβάλ 2012 δε συμμετέχει μόνο το Λονδίνο, αλλά όλη η Βρετανία. Θέατρο, με τον Σαίξπηρ να έχει την τιμητική του, συναυλίες, παραστάσεις χορού, εικαστικές εκθέσεις, καθημερινά δρώμενα σε κάθε δήμο της Βρετανίας, υπαίθρια πάρτι και ασφαλώς ευκαιρίες για όλους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όποιο άθλημα τους ενδιαφέρει είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το φεστιβάλ και συμπληρώνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like