Πολύτιμες συμβουλές για ήρεμο ύπνο

  Ένας καλός ύπνος είναι το Α και το Ω για την ψυχολογία, τη σωματική ευεξία, ακόμη και για την ομορφιά μας. Πόσο καλά κοιμάστε; Πόσο συχνά ονειρεύεστε; Τι αισθάνεστε συνήθως το πρωί όταν ξυπνάτε; Η αλήθεια είναι πως όσο εμείς κοιμόμαστε, ένας άλλος κόσμος ζωντανεύει μέσα στον εγκέφαλο μας, αυτός των ονείρων. Πως νιώθετε με την ιδέα να κρατούσατε ένα ημερολόγιο ονείρων; Είναι πολύ πιθανόν να έρθετε πολύ πιο κοντά σε αυτά, εξερευνώντας το υποσυνείδητο σας, αποκτώντας περισσότερη διαύγεια και βελτιώνοντας την καθημερινότητα σας. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων του mindfulness που παρακολούθησα, η φράση κλειδί που αποθήκευσα στην μνήμη μου ήταν «εδώ και τώρα». Αυτό που πετυχαίνεις είναι σίγουρα να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο με γαλήνη καθημερινά!

 Ημερολόγιο ονείρων με tips που βοηθούν..

Για αρχή λοιπόν, κρατείστε ένα ημερολόγιο ονείρων που θα καταγράφετε με κάθε λεπτομέρεια το πρωί, πριν ακόμη σηκωθείτε από το κρεβάτι, όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψετε τον κόσμου του υποσυνείδητου και της ψυχής σας. Έτσι, θα γίνετε πιο δεκτικοί απέναντι σε αυτή την πιο βαθιά πλευρά του εαυτού σας. Θα δείτε πως θα ανακαλύψετε με την πάροδο του χρόνου λεπτομέρειες που δεν το φανταζόσασταν! Πως θα καταφέρετε όμως να αποκωδικοποιήσετε τα όνειρά σας και να κατανοήσετε γιατί έρχονται στο νου σας; Σίγουρα κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας όπως: “Στο όνειρο είχα μια διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που έχω στην πραγματική ζωή; Η συμπεριφορά μου αυτή με απογοητεύει ή με εμπνέει; “

Σε περίπτωση που δεν σας άρεσε το όνειρο που είδατε, καταγράψτε πως θα θέλατε να είχε εξελιχθεί.  Αν βάλετε την εμπειρία του ονείρου στην καθημερινότητα σας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη συνειδητότητα, θα μάθετε να αποδέχεστε τα δυσάρεστα συναισθήματα και θα κάνετε αλλαγές που θα αποδειχθούν πολύ θετικές για εσάς.

Μία τελευταία συμβουλή…

Πίνοντας βότανα πριν τον ύπνο, καθώς αυτά, εκτός του ότι μας χαλαρώνουν, μας βοηθούν να βλέπουμε περισσότερα όνειρα. Το μελισσόχορτο, το χαμομήλι, η ρίζα βαλεριάνας και η λεβάντα είναι κάποια από τις πιο γνωστές επιλογές που υπάρχουν. Δοκιμάστε όμως την αρτεμισία που προκαλεί πιο ζωντανά όνειρα!

Γευτείτε μια καινούργια εμπειρία και αφεθείτε στο όνειρό σας…Απλά μην ξεχάσετε να το καταγράψετε.

Featured image: @wevibe / unsplash

You may also like