Προτάσεις για ταξίδια την άνοιξη!

Ναι, υπάρχει οικονομική κρίση και τη ζούμε όλοι μας! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε σχέδια, αν όχι γι αυτή την άνοιξη , αλλά την επόμενη!
Εμείς σας προτείνουμε 6 διαφορετικούς προορισμούς και εσείς, έστω νοερά, ετοιμάστε τη βαλίτσα σας!

1. Πού: Παρίσι
Γιατί: Αν και ο καιρός θα είναι άστατος (μπορείτε να δείτε μία ημέραβροχή, τον ήλιο την επόμενη), στοιχηματίζουμε γρήγορα ότι θα παραβλέψετε τα σύννεφα βλέποντας τα πανέμορφα λουλούδια και ανθισμένα δέντρα που στολίζουν το ήδη όμορφο τοπίο. Για να μην αναφέρουμε ότι αυτή την περίοδο θα βρείτε μόνο ντόπιους, Παριζιάνους, να απολαμβάνουν την πόλη τους.
Αν πάλι είστε λάτρεις του τένις, φροντίστε να το προγραμματίσετε κατά τη διάρκεια του French Open το οποίο διοργανώνεται κάθε Μάιο στο Roland Garros.
Συμβουλή : Ντυθείτε με χάρη και κρατείστε μια κομψή ομπρέλα.

2. Πού: Αριζόνα
Γιατί: Οι επισκέπτες έρχονται για να απολαύσουν όλο το χρόνο, λόγω του ζεστού καιρού, το εκπληκτικό φυσικό τοπίο και τα ιαματικά λουτρά διάσημα σε όλο τον κόσμο. Στις περιοχές της ερήμου, όπως το Φοίνιξ και Scottsdale, οι υψηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία είναι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οπότε περιμένετε λίγο για να το “αντέξει” η τσέπη σας. Επιπλέον θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Grand Canyon, δεδομένου ότι δεν είναι γεμάτο τουρίστες και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές.

3. Πού: Άμστερνταμ
Γιατί: Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει “άνοιξη” περισσότερο από τις τουλίπες και το Άμστερνταμ τον Απρίλιο, όπου οι πεδιάδες της χώρας γεμίζουν με λουλούδια. Φυσικά εκείνη την περίοδο διοργανώνεται και το ετήσιο Φεστιβάλ Τουλίπας στο Keukenhof Gardens. Από 22 Μάρτιου έως 22 Μαϊου, ένα πανέμορφο πάρκο γεμάτο με περισσότερα από 7.000.000 λουλούδια θα σας εντυπωσιάσουν. Αν σας αρέσουν τα πάρτυ, φροντίστε να είστε στην πόλη στις 30 Απριλίου, την Ημέρα της Βασίλισσας, όπου οι δρόμοι γεμίζουν με κόσμο που χορεύει, τραγουδάει, πίνει και γενικά γλεντάει.

4. Πού: Πεκίνο
Γιατί: Για αυτούς που ταξιδεύουν πρώτη φορά στην στην Κίνα, το Πεκίνο είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, δεδομένου ότι είναι σχετικά κοντά στο Σινικό Τείχος, μπορείτε να δείτε την Απαγορευμένη Πόλη και το πανέμορφο Θερινό Παλάτι. Πλέον την άνοιξη ο καιρός είναι ξηρός, με ευχάριστες θερμοκρασίες και λιγότερη ρύπανση, αλλά να λάβετε υπόψη σας: υπάρχει περίπτωση να “βιώσετε” αμμοθύελλες (ο ουρανός γίνεται κίτρινος από την άμμο).

5. Πού: Χαβάη
Γιατί: Αν η Χαβάη είναι από τα μέρη της λίστας που θέλετε οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, καλό είναι να ταξιδέψετε εκεί την άνοιξη (Απρίλιο με Ιούνιο). Το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος δεν είναι μόνο γεμάτη από κόσμο, αλλά πάρα πολύ ακριβή στα πάντα, από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι και τα ξενοδοχεία. Τα καλύτερα μέρη είναι Oahu και Maui, αλλά υπάρχει πάντα η πλούσια βλάστηση στο Kaua’i, το οποίο θα λατρέψουν όσοι αγαπούν την ύπαιθρο.
Συμβουλή: Η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου τείνει να είναι γεμάτη από Ιάπωνες τουρίστες, επειδή τρεις από τις αργείες τους πέφτουν την “Golden Week”, οπότε προγραμματίστε το εγκαίρως αν σας ενδιαφέρει αυτη η περίοδος.

6. Πού: Washington, DC
Γιατί: Αν δεν μπορείτε να πάτε στην Ιαπωνία για να απολαύσετε το θέαμα των ανθισμένων κερασιών, μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στην αμερικανική πρωτεύουσα. Το 1912, η ​​Ιαπωνία δώρισε στην Ουάσιγκτον 3.000 κερασιές και κάθε χρόνο γιορτάζεται με ένα Εθνικό φεστιβάλ Κερασιών.
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου κάθε χρόνο ευτή την περιοδο διοργανώνονται εκπληκτικές εκθέσεις.

Πηγή: εδώ 

You may also like