Πρόταση από το Netflix: Stranger Things

Από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στο Netflix κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό fans συμπεριλαμβανομένης εμού της ιδίας, το ομολογώ! Και μια που ήδη κατέφθασε η τρίτη σαιζόν των “Stranger Things” τι λέτε να… πεταχτούμε μέχρι τα ‘80s;

               Όλα ξεκινούν όταν ένα πλάσμα ξεφεύγει από μία μυστική επιστημονική βάση στο Hawkins της Indiana (από κάτι τέτοιες βάσεις ξεκινά πάντα ο κακός χαμούλης, άλλωστε!). Λίγο αργότερα ο νεαρός Will Byers (Noah Schnapp) εξαφανίζεται έπειτα από μία βραδιά με τους φίλους του, Mike (Finn Wolfahrd), Lucas (Caleb McLaughlin) και Dustin (Gaten Matarazzo). Η μικρή πόλη κινητοποιείται αμέσως υπό τις οδηγίες του αρχηγού της Αστυνομίας Jim Hopper (David Harbour) όμως οι έρευνες δε μοιάζουν να οδηγούν πουθενά, προς απελπισία της Joyce (Winona Ryder), της μητέρας του Will. Παράλληλα, ένα περίεργο κορίτσι με ξυρισμένο κεφάλι και με τον αριθμό 11 ως τατουάζ στο χέρι της (Millie Bobby Brown) εμφανίζεται σε ένα diner φορώντας μόνο μία νοσοκομειακή ποδιά, ενώ λίγο αργότερα το μυστήριο γύρω της περιπλέκεται. Μαζί του όμως, περιπλέκεται κι η υπόθεση της εξαφάνισης του Will, καθώς φαίνεται πως τα δύο γεγονότα συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

               Η σειρά “Stranger Things” είναι μία έμπνευση των Matt και Ross Duffer aka The Duffer Brothers. Βασιζόμενοι όχι μόνο στην pop κουλτούρα των ‘80s (κι όχι μόνο) οι Duffer Brothers συνθέτουν μία πρωτότυπη sci-fi horror τηλεοπτική σειρά η οποία ήδη μετρά τρεις σαιζόν και αναμένουμε άλλη μία σίγουρα. Πέραν από την ατμόσφαιρα της εποχής, οι Duffer επηρεάζονται εμφανώς από pop φαινόμενα της εποχής, μια που θα μπορούσε να πει κανείς πως το “Stand By Me” και το “ The Goonies” συναντούν τις δημιουργίες των Steven Spielberg και John Carpenter (μεταξύ άλλων) και μας προσφέρουν μία νέα τηλεοπτική εμπειρία. Με κεντρικό άξονα την εξαφάνιση του Will και την εμφάνιση της (όπως διαπιστώνουμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο) Eleven, στις οθόνες μας φτάνει μία ιστορία που θα ενθουσιάσει όσους μεγάλωσαν με τη μουσική αλλά και όλα τα σχετικά vibes των ‘80s, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αύρα της σειράς δεν κερδίζει και όσους έχουν ταυτότητα που γράφουν έτος γέννησης 1990 και πέρα! Κι αυτό γιατί η δομή της ιστορίας έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο θεατής να γοητευτεί από αυτήν. Και βέβαια με την τεχνολογία των effects να έχει σαφώς εξελιχθεί περισσότερο από τα ‘80s, το οπτικό αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό. Επιπλέον, με όλες τις ανατροπές σε κάθε (ΜΑ ΚΑΘΕ!) επεισόδιο, η σειρά δίνει νόημα στην έκφραση “binge watching” – δύσκολο να ξεκολλήσετε, trust me!

                Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το cast που επέλεξαν οι Duffer. Και σίγουρα ξεχωρίζουν ο David Harbour στο ρόλο του σκληρού αστυνομικού αλλά και της Πρώτης Κυρίας των ‘80s, Winona Ryder. Όμως την παράσταση κλέβουν τα πραγματικά νέα πρόσωπα της σειράς. Τα παιδιά που σχηματίζουν την ιδιόρρυθμη συντροφιά των “Stranger Things” έχουν ήδη κατακτήσει το fandom της σειράς κι όχι μόνο, καθώς καταφέρνουν να κάνουν το θεατή σχεδόν να ταυτιστεί μαζί τους.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση! Α, μία προειδοποίηση μόνο… προσοχή μην καταλήξετε στο Upside Down – όσοι έχουν ήδη δει τη σειρά θα με “πιάσουν”!

               Πρωταγωνιστούν: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery κ.α.

You may also like