Πρόταση για βιβλίο : ” Ήθελα μόνο να χωρέσω”, της Στέλλας Κασδαγλη

ηθελα μονο να χωρεσωΤο “Ήθελα μόνο να χωρέσω” είναι ένα μυθιστόρημα για εφήβους (δεχόμαστε και μεγαλύτερους, αρκεί να θυμούνται πώς είναι να νιώθεις ότι δε χωράς πουθενά).

Με λίγα λόγια

Η Ζωή είναι 15 χρονών και καθόλου έτοιμη για το Λύκειο, για την αλλαγή σχολείου, για τις αλλαγές στο σώμα της, για τις αλλαγές γενικώς. Στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον, να κρατήσει τους φίλους της και να κερδίσει αυτόν που δεν λέει να γυρίσει να την κοιτάξει, διαλέγει να ελέγξει την κατάσταση με το μόνο τρόπο που ξέρει: να γίνει αυτό που πιστεύει ότι όλοι θεωρούν όμορφο, ακόμα κι αν έτσι ρισκάρει να χάσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Μέσα από το blog της, τις διηγήσεις των γονιών της, τις συζητήσεις με την κολλητή της στο chat και τα μικρά ντοκουμέντα της καθημερινότητάς της, η Ζωή θα χάσει και θα ανακαλύψει ξανά από την αρχή τον τρόπο να προχωράει, να βρίσκει τη θέση της, να αγαπάει τον εαυτό της και να χαίρεται την κάθε στιγμή.

στελλα κασδαγληΛίγα λόγια για τη συγγραφέα…σε πρώτο ενικό

“Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ψαράς ή ζωγράφος –και σίγουρα όχι δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον έτσι έλεγα στον μπαμπά μου. Τελικά έγινα δημοσιογράφος (φυσικά) αλλά και μεταφράστρια και συγγραφέας και μερικά άλλα πράγματα, που απλώς επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι θέλω να δοκιμάζω λίγο απ’ όλα, συνεχώς.

Σπούδασα Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Λονδίνο και όλα αυτά τα πέρα δώθε με βοήθησαν να καταλάβω ότι προτιμώ το βρετανικό σινεμά και τα γαλλικά ποτάμια. Τα πρωινά δουλεύω ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, το απόγευμα κουβεντιάζω για ένα σωρό μαγικά πράγματα με την κόρη μου, τη Στεφανία, και το βράδυ γράφω πράγματα που θα ήθελα να διαβάσω και όποτε βρίσκω ευκαιρία κάνω διαδρομές, τρέχοντας, κολυμπώντας ή ταξιδεύοντας.”

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

 

Πηγή: ithelamono.gr/

You may also like