Πρόταση για βιβλίο : “Γνωρίζω και αγαπώ τον εαυτό μου” της Dorothy Rowe

dorothyΤο βιβλίο της Dorothy Rowe είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας και αυτοεκτίμησης που κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, ειδικά τη σημερινή εποχή. Η αυστραλή συγγραφέας και ψυχολόγος ανέλυσε ολόκληρη την πορεία του ανθρώπου προς την προσωπική ολοκλήρωση και αυτοτέλεια.

Το βιβλίο αποτελεί μία επαναστατική προτροπή να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να αγγίξουμε την ατομική μας ευτυχία και επιτυχία, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Η συγγραφέας μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουμε τη σκέψη μας, θα κατανοήσουμε τον τρόπο που βιώνουμε την ύπαρξή μας και πώς τελικά θα αντιληφθούμε τον κίνδυνο της εκμηδένισής της. Υπάρχουν άλλωστε τρόποι να αναπτύξει κανείς τα ατομικά του χαρακτηριστικά, να μάθει να εκτιμά και να αποδέχεται τον εαυτό του όπως είναι.

roweΗ γραφή της Rowe είναι σαφής, κατανοητή και πρωτότυπη και μας προτρέπει να ζούμε δημιουργικά και δυναμικά και κυρίως, ανεξάρτητα.
Ερωτήματα όπως: Είναι εφικτή η επιτυχία και η εσωτερική πληρότητα; Ή είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε παγιδευμένοι, απογοητευμένοι και καταπιεσμένοι από τις ανησυχίες, τους φόβους και τα άγχη μας, παραμένοντας εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο που οι ίδιοι δημιουργήσαμε;

Αυτά κι άλλα πολλά, επιδιώκει να αναλύσει η πολυτάλαντη ψυχολόγος, σε ένα λογοτεχνικό δημιούργημα επίκαιρο όσο ποτέ.

You may also like