Πρόταση για βιβλίο: “Το Βιβλίο Των Ονείρων”

               Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο μου είχε λείψει η επαφή με ένα καλό βιβλίο. Ένα βιβλίο που η ιστορία του θα σε απορροφήσει τόσο που, προτού καλά καλά το καταλάβεις, έχεις φτάσει στην τελευταία σελίδα. Η σημερινή μας πρόταση στεκόταν αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη μου… Όμως είχε πιο έρθει η ώρα του. Κι αφού το καταβρόχθισα, ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία!

               Ο Χένρι Σκίνερ είναι ένας πρώην πολεμικός ανταποκριτής που, ωστόσο, στην προσωπική του ζωή μερικά πράγματα θυμίζουν… βομβαρδισμένο τοπίο. Έτσι αποφασίζει να ξεκινήσει να αλλάξει τουλάχιστον κάτι… Ξεκινώντας από το να γνωρίσει για πρώτη φορά τον εντεκάχρονο γιο του, το Σαμ, σε μία σχολική εκδήλωση. Όμως ένα ατύχημα ανατρέπει τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενης της ζωής του συναισθητικού Σαμ που προσπαθεί να έρθει κοντά στον πατέρα του… Εστω και σε αυτήν την κατάσταση.

Γιατί σας το προτείνουμε;

               Το “Βιβλίο Των Ονείρων”της Nina George είναι ένα είδος ωδής στη ζωή. Για την ακρίβεια, μέσα από τα μάτια του Σαμ, της Έντι αλλά και του ίδιου του Χένρι αντιλαμβανόμαστε σελίδα τη σελίδα ποιες είναι εκείνες οι λεπτομέρειες που τη στοιχειοθετούν. Είναι οι επιτυχίες μας ή είναι οι ίδιες μας οι πράξεις; Είναι τα συναισθήματά μας κι όσους αυτά επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Ισορροπώντας ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο κι εκείνον του ονείρου, η συγγραφέας συνθέτει μία τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία για το δρόμο που ο καθένας μας διανύει… Αλλά και την παρακαταθήκη που αφήνουμε πίσω μας. Και μπορεί με τη λέξη “γλυκόπικρη” σε κάποιους να γέννησε έναν δισταγμό, η πραγματικότητα όμως είναι πως το “Βιβλίο Των Ονείρων” μας ανταμείβει με μία πλημμύρα συναισθημάτων που ποικίλουν περνώντας από κάθε κεφάλαιο.

               Η δική μου προτροπή; Αν σας άρεσε το “Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο”, τότε επισπεύστε την επόμενη επίσκεψή σας στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο σας κι αναζητήστε το “Βιβλίο Των Ονείρων”!

Το “Βιβλίο των Ονείρων” μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Featured image: @kimberlyfarmer / unsplash.com

You may also like