Πρόταση για βιβλίο: Το Δέμα

Η ψυχίατρος Έμα Στάιν πέφτει θύμα βιασμού. Από τότε νιώθει ασφαλής μόνο στο σπίτι της. Μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος την παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της.
Τους τελευταίους μήνες, μετά το απαίσιο εκείνο γεγονός, μένεις κλεισμένη στο σπίτι σου.

Θέλεις να το αφήσεις πίσω σου.

Ένα πρωί, ο ταχυδρόμος σού αφήνει ένα δέμα για τον γείτονα που λείπει.

Δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομά του.

Κοιτάζεις από τον φράχτη, και ο κήπος του φαίνεται παρατημένος. Δείχνει σαν να μη ζει κάποιος εκεί καιρό τώρα.

Κάτι σε σπρώχνει να ανοίξεις το δέμα.

Ξεκινάει ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής σου.

«Το Δέμα» έχει παραμείνει στην κορυφή της λίστας των best sellers της Γερμανίας για 29 εβδομάδες και έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016 (καθόλου τυχαίο πιστέψτε μας). Αποτελεί ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που σε κρατάει προσηλωμένο μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας με αστραπιαίες εξελίξεις, που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κινηματογραφικός χαρακτήρας του βιβλίου δομημένος με ξεχωριστό τρόπο από τον Fitzek, αλλά και η ιδιαίτερη γραφή του, το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι από εκείνα τα βιβλία που δεν μπορείς να σταματήσεις να γυρνάς τις σελίδες του. Τόσο κινηματογραφικά άμεσο, η μοναδική του γραφή (σε τριτοπρόσωπη αφήγηση), θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η θεραπεία» (εκδόσεις Διήγηση 2007), κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.

You may also like