Πρόταση για βιβλίο: «Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό»

Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Είναι λεπτή, αντιληπτική και λίγο αποσπασματική – μια ποιότητα που αφορά ιδιαίτερα τη μητέρα της, Beth. Η Carmel έχει μια συνήθεια να εξαφανίζεται. Το περιγράφει ως “χάνοντας χρόνο” – απορροφάται στον δικό της κόσμο και μερικές φορές περιπλανιέται. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται, αλλά αυτή τη φορά, η Beth δεν μπορεί να την βρει. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα οδυνηρό και τρομακτικό ταξίδι τόσο για τη μητέρα όσο και για την κόρη, καθώς η Beth ψάχνει παντού για τη Carmel και καθώς η Carmel προσπαθεί να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει τη μοίρα της. Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες.

Το ντεμπούτο της Kate Hamer στο κόσμο του μυθιστορήματος έχει τις παγίδες ενός θρίλερ. Η ευαίσθητη οκτάχρονη Carmel προσεγγίζεται από έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο αποξενωμένος παππούς της. Καθώς η μητέρα της, την αναζητά απεγνωσμένα, η Carmel αντιλαμβάνεται ότι ο απαγωγός της δεν την πήρε τυχαία μιας και πιστεύει ότι έχει ένα ιδιαίτερο δώρο. Η αφήγηση κυμαίνεται ανάμεσα στις εναλλασσόμενες προοπτικές της θλιμμένης μητέρας και της αγνοούμενης κόρης, και κάνει τον αναγνώστη να γυρίζει τις σελίδες με έναν ξέφρενο ρυθμό.

«Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό», είναι μια εντελώς μοναδική σύνθεση σχετικά με μια ιστορία απαγωγής. Είναι πολυεπίπεδο, σύνθετο και συναισθηματικό και φέρνει τον αναγνώστη βαθιά στο μυαλό δύο πολύ διαφορετικών κύριων χαρακτήρων: η μητέρα Μπέθ και η κόρη Carmel.

Εκδόσεις “Μεταίχμιο”

You may also like