Πρόταση για θέατρο: “Πέτρες στις τσέπες του”

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή κομπάρσοι, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα. Δύο Ιρλανδοί κομπάρσοι που αναζητούν το δικό τους μερτικό από την λάμψη των σταρ του Χόλυγουντ, είναι οι ήρωες του έργου “Πέτρες στις τσέπες του”. Ένα πολύ απαιτητικό έργο για εκείνους που θα αποφασίσουν να παίξουν τους δύο και μοναδικούς ρόλους, ερμηνεύοντας 15 περίπου χαρακτήρες. Κάτι από stand up comedy, κάτι από μάθημα αυτοσχεδιασμού, η συγκεκριμένη παράσταση, απαιτεί ερμηνευτικά και δραματικά κότσια από όποιον αποφασίσει να παίξει, δίνοντάς του την ευκαιρία να εκτελέσει μια τεράστια γκάμα. Από κωμωδία μέχρι δράμα καθώς και όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου ανέβασαν το έργο φωτίζοντας την ταξική παράμετρο και το μελαγχολικό υπόβαθρό του. Η χημεία μεταξύ τους πρωτόγνωρη και απόλυτη. Εκφραστικοί, κινητικοί, χιουμοριστικοί και δραματικοί όσο χρειάζεται, ξεκινούν την επαφή τους με το κοινό χωρίς την παραδοσιακή είσοδο στο σανίδι, αλλά με μια μπασκετική αναμέτρηση αναζητώντας τα χειροκροτήματα των θεατών σε κάθε τους καλάθι. Να πάτε γιατί θα σας κάνει να σκεφτείτε. Γιατί θα κλάψετε, θα γελάσετε και θα δακρύσετε από τα γέλια. Και γιατί θα σας αφήσει την πιο γλυκόπικρη γεύση στα όρια της μελαγχολίας που όμως είναι τόσο ευχάριστα ρεαλιστική.

Θέατρο Κιβωτός
Πειραιώς 115,Γκάζι
Τηλ.: 210.34.27.426

You may also like