Πρόταση για θέατρο : “Rocky Horror Show”, από τη Χρ. Τζέϊκου

RockyPhoto10Rocky horror show...O τίτλος μας βάζει κατευθείαν στο ψητό! Ροκ όπερα – κωμωδία τρόμου της δεκαετίας του ’70, του θεατρικού συγγραφέα Richard O’ Brien. Το συγκεκριμένο μιούζικαλ παίζεται για πρώτη φορά στο Βρετανικό Royal Court , το 1973 , ενώ δύο χρόνια μετά στο Broadway. Την ίδια χρονιά γίνεται ταινία με τον τίτλο “ The Rocky Horror Picture Show”. To 1973, το μιούζικαλ κερδίζει το βραβείο Evening Standard για την καλύτερη μουσική, το 2001 κερδίζει το βραβείο του Theatre World , ενώ ήταν υποψήφιο για Tony και Drama Desk το 1975 και το 2001. Τα κόμικς , το rock n’ roll, και οι ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσσιονισμού, συνθέτουν όλη αυτή την παράσταση … Και η αλήθεια είναι πως από τις εικόνες και μόνο καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Υπόθεση: Ο Μπραντ και η Τζάνετ , είναι ένα αρραβωνιασμένο νεαρό ζευγάρι, το οποίο εκπροσωπεί την πουριτανική μεσοαστική τάξη. Όλα όμως αλλάζουν όταν παγιδεύονται στον πύργο όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ-ν-φερτερ παρέα με κάποιους εξωφρενικούς υπηρέτες. Εκεί γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Rocky Horror , ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ. Το ζευγάρι εννοείται πως παρασύρεται από τις ηδονές της ελευθερίας αλλά και του σεξ, πέραν όμως από αυτό τρομοκρατείται και από τους αλλεπάλληλους φόνους που γίνονται, καθώς και με τις παράδοξες καταστάσεις που δημιουργούνται.

RockyPhoto01Την σκηνοθεσία, την χορογραφία και την σκηνογραφία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ τη μετάφραση του κειμένου έχει επιμεληθεί η Σήλια Γεωργιάδη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα :
Ο Ρίτσαρντ Ο’ Μπράιαν είναι Βρετανό-ΝεοΖηλανδός μουσικοσυνθέτης, ηθοποιός, τηλεοπτικός παρουσιαστής και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1942, και έχει κάνει τρεις γάμους, ενώ έχει τρία παιδιά. Ο ίδιος έγινε γνωστός μέσα από τις καλτ ταινίες Jubilee (1977), Flash Gordon (1980),Dark City (1998), Ever After (1998) και Dungeons and Dragons (2000).Σήμερα παρουσιάζει την δημοφιλή εκπομπή The Crystal Maze ( Κρυστάλλινη Μάζα).

Πρωταγωνιστούν:

Usherette/Magenta: ΒασιλικήΤρουφάκου
Brad Majors: Μάξιμος Μουμούρης
Janet Weiss: Νάντια Μπουλέ
Riff Raff: Ιβάν Σβιτάιλο
Columbia:Τζένη Θεωνά
Frank ‘n’ Furter: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Rocky: Νάσος Παπαργυρόπουλος
Eddie: Τζεφ Μαράουι
Dr. Scott: Κλέων Γρηγοριάδης
Στον ρόλο του αφηγητή ο Γιώργος Μαζωνάκης
Φαντάσματα: Τζεφ Μαράουι, Χρήστος Νικολάου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιόβη Φραγκάτου, Ηρώ Χαλκίδη

Συντελεστές:

RockyPhoto06Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μετάφραση: Σήλια Γεωργιάδη
Απόδοση στίχων: Γιάννα Βασιλείου, Σήλια Γεωργιάδη
Ενορχήστρωση: Δήμος Αναστασιάδης
Φωνητική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου
Συνεργάτης Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος
Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Βενιός
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος, Έλενα Σκουλά
Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Γκαγκαστάθης

Από 19 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου , Τετάρτη – Κυριακή, στο θέατρο Rex.!!!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like