Πρόταση για παιδικό βιβλίο: “Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο”

Ένα υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, για κορίτσια κι αγόρια που μπορούν να μας μάθουν εκπληκτικές ιστορίες σημαντικών γυναικών και να μας εμπνεύσουν… αλλά και παρασύρουν!

Μόδα, τάση, σημείο των καιρών ή απλά ξεκάθαρη ανάγκη για ανατροπή στερεοτύπων, τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται τα βιβλία για παιδιά που επεξεργάζονται και επιζητούν να ενισχύσουν τον φεμινισμό. Στο πλαίσιο αυτό από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφόρησαν ένα εικονογραφημένο, σκληρόδετο βιβλίο που ξεχωρίζει τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και από την ιδιαίτερη εικονογράφησή του.

Το υποψήφιο για τα βραβεία CILIP Carnegie και Kate Greenaway για το 2018 βιβλίο της συγγραφέα και εικονογράφου Κέιτ Πάνκχερστ, απογόνου της Έμελιν Πάνκχερστ, της βρετανίδας ακτιβίστριας και ηγέτιδας του βρετανικού κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, με τίτλο Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση), απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και είναι γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Τζέιν Όστεν, Κοκό Σανέλ, Φρίντα Κάλο, Μαρί Κιουρί, Αμέλια Έρχαρτ, Άννα Φρανκ και πολλές άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές γυναίκες που τόλμησαν να είναι διαφορετικές και πρόσθεσαν το λιθαράκι τους στη δημιουργία ενός νέου κόσμου για τα δεδομένα της εκάστοτε στιγμής.

Γυναίκες μπροστά από την εποχή τους που υπερέβησαν τα στεγανά καταρρίπτοντας στερεότυπα και παγιωμένες καταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για κορίτσια αλλά και αγόρια του σήμερα.

Το ββλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

You may also like