Πρόταση για DVD‏: “The wedding date”

The_Wedding_Date_PosterΤελευταία Κυριακή του… Μαγιού και το αφιέρωμά μας στις ταινίες με θέμα το γάμο ολοκληρώνεται. Ναι, ξέρω, και μέσα στο καλοκαίρι οι γάμοι παίρνουν τα πάνω τους, αλλά κατά βάση το Μάιο ακούγεται το εναρκτήριο λάκτισμα! Θα κλείσουμε, λοιπόν, το αφιέρωμά μας με μία κομεντί την οποία τη βλέπω ξανά και ξανά άνετα, παρ’ όλο που ομολογουμένως δεν είμαι και πολύ fan του είδους!

Η Κατ (Debra Messing) ετοιμάζεται για το γάμο της αδερφής της, της Έιμυ (Amy Adams). Το πρόβλημα, όμως, είναι πως κουμπάρος στο γάμο θα είναι ο πρώην της ο Τζέφρυ (Jeremy Sheffield).
Προκειμένου, λοιπόν και ασυνόδευτη να μην εμφανιστεί στο γάμο, αλλά και για να «πικάρει» τον Τζέφρυ, η Κατ αποφασίζει να ανοίξει τον τηλεφωνικό κατάλογο και να προσλάβει έναν… συνοδό κυριών! Ο Νικ (Dermot Mulroney) ταξιδεύει μαζί της από τη Νέα Υόρκη και πείθει όλους τους καλεσμένους πως αυτός κι η Κατ είναι τρελά ερωτευμένοι. Έλα, όμως, που η μοίρα είναι παιχνιδιάρα και η συμφωνία μεταξύ της Κατ και του Νικ θα «σπάσει» χάρη στα βέλη του μικρού φτερωτού θεού, Έρωτα!

The_Wedding_Date_4Το «The Wedding Date» είναι μία τρυφερή ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία της Clare Kilner. Με λίγη έρευνα που έκανα, συνειδητοποίησα πως είναι η μόνη της δουλειά η οποία βλέπεται όντως ευχάριστα, μια που οι άλλες ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό της δε φαίνονται τόσο ελκυστικές όσο το «Wedding Date». Παρ’ όλα αυτά, η ταινία βλέπεται ευχάριστα κι έχει χαριτωμένο χιούμορ χωρίς τις συνηθισμένες «αμερικανιές». Στο τελικό αποτέλεσμα, βέβαια, βοηθούν οι ερμηνείες της γλυκύτατης Debra Messing («Ο Χρησμός της Πεταλούδας» και «Will & Grace») και του γοητευτικού Dermot Mulroney («My best friend’s weding», «Stoker»). Φυσικά δε θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω και τη Holland Taylor, η οποία μοιάζει να απολαμβάνει το γεγονός να κουβαλάει μαζί της και σ’ αυτήν την ταινία την καυστική Evelyn Harper της σειράς «Two and a half men».
Και μας αρέσει, μας θυμίζει άλλωστε και τις καλές εποχές της σειράς!

Πρωταγωνιστούν: Debra Messing, Dermot Mulroney, Amy Adams, Jeremy Sheffield, Jack Davenport, Holland Taylor κ.α.

You may also like