Πρόταση για DVD: Django Unchained

Django Unchained 1Νομίζω πως ξέρω τι σκέφτεστε οι πιο πολλοί…:
«Άκουσε τόσες φορές τη διαφήμιση γνωστού παιχνιδάδικου που της κόλλησε η βελόνα»
Κι εν μέρει έχετε δίκιο. Την άκουσα τόόόόσες φορές αυτή τη ρημάδα τη διαφήμιση που μου κόλλησε. Και φαντάζομαι κι εσείς το εισπράττετε ως ένα άκρως ενοχλητικό earworm! Αλλά θα αφήσω κατά μέρος τις προσωπικές μου απόψεις επί των συγκεκριμένων διαφημίσεων και θα πω απλά πως κάνω αυτήν την αποψινή πρόταση για ταινία κατ’ οίκον επειδή τη βρήκα ενδιαφέρουσα. Για τα υπόλοιπα… θα διαβάσετε παρακάτω!

Ο Django (Jamie Foxx) είναι ένας σκλάβος που τον χώρισαν από τη γυναίκα του, τη Broomhilda (Kerry Washington) πουλώντας τον ξεχωριστά από εκείνη κι ο οποίος θα σωθεί από τα δεσμά του όταν ο Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων κι οδοντίατρος Dr. King Schultz (Christoph Waltz ) βρεθεί στο δρόμο του. Ο Dr. Schultz χρειάζεται τον Django για να τον βοηθήσει να εντοπίσει τρεις επικηρυγμένους αδελφούς και του υπόσχεται πως σε αντάλλαγμα θα του χαρίσει την ελευθερία του. Η συμφωνία γίνεται κι ο Schultz θα κάνει το Django βοηθό του. Όταν ο Django κι ο Schultz ανακαλύπτουν πως η Broomhilda είναι στη δούλεψη του Caνdie (Leonardo DiCaprio), ενός σκληρού ιδιοκτήτη φυτείας, καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να ξεγελάσουν τον Candie και να σώσουν τη γυναίκα του Django. Η συνέχεια και το αν τα καταφέρνουν… επί της οθόνης!

Django Unchained 3Ο «Django ο Τιμωρός» είναι μία ταινία του τύπου spaghetti western τα οποία έκανε δημοφιλή ο Ιταλός σκηνοθέτης Sergio Leone με ταινίες όπως «Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος». Σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφει ο Quentin Tarantino, ο οποίος είχε ως σκοπό να αναδείξει τη μαύρη σελίδα της Αμερικής αναφορικά με τη δουλεία, χωρίς όμως να κάνει μία «βαριά» ταινία. Επιστρατεύοντας λοιπόν στοιχεία δράσης, στα οποία τόσο έχει αδυναμία ο δημοφιλής σκηνοθέτης – ξέρετε, πιστολίδι, ξύλο κλπ.! – ο Tarantino μας προσφέρει ένα σύγχρονο western το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα όπου πρωταγωνιστούσαν κάποτε οι Clint Eastwood, James Woods, Terence Hill και Bud Spencer. Μπορείς ίσως να το πεις και πιο εμπλουτισμένο. Το σίγουρο είναι πως η ταινία στο σύνολό της μόνο αδιάφορο δε μπορεί να αφήσει το θεατή. Προσωπικά, μάλιστα θεωρώ το «Django» ως μία από τις καλύτερες δουλειές του Tarantino – ειδικά όταν σκέφτομαι εκείνο το «Kill Bill»…!

Για το καστ:
Django Unchained 5Ξεκινώντας από τον κεντρικό χαρακτήρα, το Django, θα πω απλά πως ευτυχώς που δε συμφώνησε τελικά ο Will Smith κι επιλέχθηκε τελικά ο Jamie Foxx. Νομίζω πως κανένας μας δε θα μπορούσε να φανταστεί τον Smith στο ρόλο ενός σκλάβου που ζητά δικαίωση! Ο Christoph Waltz παίρνει σοβαρά το ρόλο του ως Dr. Schultz και κερδίζει εκτός από τις εντυπώσεις, ένα βραβείο Oscar, μία Χρυσή Σφαίρα κι ένα βραβείο BAFTA. Τέλος, μόνο αδιάφορος δεν περνά ο Leonardo DiCaprio στο ρόλο του γοητευτικού μεν, βάρβαρου δε γαιοκτήμονα.

Η ταινία είχε κεντρίσει και το ενδιαφέρον των κριτικών, με αποτέλεσμα να κερδίζει το Oscar Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου το 2013 ενώ όπως προείπα ο Christoph Waltz έφυγε με το Oscar Β’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία ήταν ακόμη υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Μοντάζ και Ηχητικών Εφέ.
Στο προκείμενο… αγνοήστε επιδεικτικά τη διαφήμιση κι αφοσιωθείτε στον αληθινό Django, θα σας συναρπάσει!

Πρωταγωνιστούν: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson κ.α.

You may also like