Πρόταση για dvd: Man of Steel

Man of Steel 2Λίγο πριν καταστραφεί ο πλανήτης Krypton, ο βασιλιάς Jor-El (Russell Crowe) αποφασίζει να στείλει μακριά το νεογέννητο γιο του, Kal-El. Το σκάφος που τον μεταφέρει θα προσγειωθεί στη φάρμα των Kent. O Jonathan (Kevin Costner) κι η Martha (Diane Lane) θα μεγαλώσουν και θα αγαπήσουν το παιδί σα να είναι δικό τους. Τα χρόνια περνούν κι οι Kent θα ανακαλύψουν πως ο μικρός Clark κάθε άλλο παρά ένα απλό παιδί είναι κι αποφασίζουν να κρατήσουν κρυφές τις υπερφυσικές του δυνάμεις.
Κάποια στιγμή ο Clark (Henry Cavill) αποφασίζει να ψάξει από πού προέρχεται και ποιος είναι, ενώ την ίδια στιγμή η δημοσιογράφος της Daily Planet, Lois Lane (Amy Adams) βρίσκεται στο «κατόπι» του για να μάθει κι αυτή την αλήθεια. Όταν ο Clark – που δεν είναι άλλος από τον Kal-El, μάθει την αληθινή του ταυτότητα, τότε είναι που ο στρατηγός Jod (Michael Shannon) φτάνει στη γη καταδιώκοντας τον Kal-El, απειλώντας τη γη. Κι είναι τότε που ο Kal-El θα πρέπει να διαλέξει ποιος θέλει να είναι.
Yup! That’s right! Ο λόγος για την τελευταία ταινία με κεντρικό ήρωα τον Superman!

Ομολογώ πως ποτέ δεν ήμουν φίλη του Superman. Δεν ξέρω, αλλά πάντα τον θεωρούσα τον πιο «φλώρο» ήρωα! Κι οφείλω να πω πως όταν νοίκιασα το DVD, φοβόμουν πως θα το μετανιώσω. Η ταινία του Zack Snyder, όμως, με έκανε να δω το alter ego του Clark Kent με άλλο μάτι. Σε γενικές γραμμές η ιστορία «πατάει» στην προέλευση του Superman όπως αυτή μας παρουσιάζεται στα comic books της DC, επομένως, δεν ξενίζει. Επιπλέον ο ήρωας με την κόκκινη κάπα μας παρουσιάζεται πιο ανθρώπινος, με τα διλήμματά του, με τις αγωνίες του, με τα όλα του. Δεν ξέρω αν γι’ αυτό οφείλεται το γεγονός πως χεράκι βοηθείας – εγώ χερούκλα θα την έλεγα, αλλά τέλος πάντων! – έδωσε κι ο πρωτομάστορας της Batman Trilogy, Christopher Nolan, καθώς το όνομά του φιγουράρει μαζί με εκείνα των υπόλοιπων παραγωγών και σεναριογράφων. Συν του ότι στην ταινία υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές μάχης κι αξιοθαύμαστα effects.

Man of Steel 6Το λιγότερο που μπορώ να πως βγάζω το καπέλο στους δημιουργούς. Όχι μόνο μου θύμισαν την εποχή που περίμενα με αγωνία να ξεκινήσει η σειρά «Lois & Clark» στην τηλεόραση, αλλά μου παρουσίασαν και μία πιο συμπαθή εκδοχή της Lois Lane! Δεν ήταν η ανυπάκουη Lane που κάθε τρεις και δύο έμπλεκε σε μπελάδες κι ούρλιαζε φωνάζοντας τον Superman να τη σώσει, αλλά πολύ πιο δυναμική. ΟΚ, σα χαρακτήρα εξακολουθώ να θέλω να τη δείρω, αλλά στο «Man of Steel» το ήθελα λιγότερο!

Όσον αφορά το καστ, μου άρεσαν οι επιλογές των Costner και Lane να υποδυθούν τους Kent. Είχαν μία πιο φρέσκια αύρα, εν αντιθέσει με το ηλικιωμένο ζευγάρι που είχαμε μέχρι πρότινος συνηθίσει. Πολύ καλός επίσης ο Russell Crowe στο ρόλο του Jor-El, αλλά κι ο Michael Shannon στο ρόλο του Jod. Για την Amy Adams τα είπα παραπάνω, μην επαναλαμβάνομαι!

Τέλος, να σταθώ στο Βρετανό Henry Cavill που κλήθηκε να ενσαρκώσει έναν από τους πιο γνωστούς super ήρωες… Τον χειροκροτώ! Γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μου παρουσίασε ένα Superman όχι μόνο ανθρώπινο όπως είπα παραπάνω, αλλά κι αποφασιστικό. Σίγουρα ο συγχωρεμένος ο Christopher Reeve είναι εκείνος που είχε ταυτιστεί περισσότερο με τον Superman, αλλά ήταν τόσο ατσαλάκωτος – από κάθε άποψη – που σου έσπαγε τα νεύρα!

Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Kevin Costner, Russell Crowe, Diane Lane, Amy Adams, Michael Shannon, Laurence Fishburne, Christopher Meloni κ.α.

You may also like