Πρόταση για dvd: The Grinch

Πλησιάζουμε στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και τώρα που και τα σχολεία έκλεισαν για διακοπές, η βραδιά είναι ιδανική για μία ταινία  που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Απόψε γνωρίζουμε τον πιο δημοφιλή… Γκρινιάρη της εποχής!

               Στο Whoville, η αγαπημένη περίοδος του χρόνου είναι εκείνη των Χριστουγέννων. Όλοι οι κάτοικοι ετοιμάζονται πυρετωδώς αγοράζοντας δώρα, ετοιμάζοντας τα γεύματα για το γιορτινό τραπέζι κι είναι όλοι ταιριαστά για την εποχή χαρούμενοι. Εκτός από τον Grinch (Benedict Cumberbatch) που, στην ιδέα και μόνο των Χριστουγέννων, του σηκώνεται η πράσινη τρίχα κάγκελο! Πενήντα τρία χρόνια ζει με τη λαχτάρα να μην ξαναβιώσει Χριστούγεννα στο ελάχιστο και αυτή τη φορά καταστρώνει ένα σχέδιο που θα τον απαλλάξει μια και καλή: αποφασίζει να τα κλέψει! Όμως στην πορεία θα καταλάβει πως τα Χριστούγεννα είναι για τους Who κάτι πολύ περισσότερο από τα στολισμένα δέντρα και τα δώρα κάτω από τα κλαδιά του. Θα μαλακώσει άραγε η σκληρή καρδιά του που “είναι δύο μεγέθη πιο μικρή”;

               Η ταινία “The Grinch” είναι μία παραγωγή της Illumination (“The Secret Life Of Pets”, 2016 και “Sing!”, 2016) και της Universal και βασίζεται στην παιδική ιστορία του Theodore “Dr. Seuss” Geisel “How The Grinch Stole Christmas”. Το σενάριο υπογράφουν οι Michael LeSieur και Tommy Swerdlow, ενώ η σκηνοθεσία είναι των Yarrow Cheney (“The Secret Life Of Pets”, 2016) και Scott Mosier.

               Ο “Grinch” της Illumination είναι μία φρέσκια ματιά σε μία ιστορία με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, παραμένοντας την ίδια στιγμή εξίσου διαχρονική. Και με όλο το σεβασμό και την αγάπη που έχω στη Jim Carrey και το δικό του “Grinch”, αυτή η animated εκδοχή με κέρδισε λίγο παραπάνω. Πρόκειται για μία ταινία με διασκεδαστικό ρυθμό, γεμάτη χρώμα και χιούμορ, κάνοντας τον Grinch ακόμη πιο προσιτό ως χαρακτήρα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών. Εντούτοις, οι δημιουργοί εστιάζουν στον κεντρικό άξονα της ιστορίας του Dr. Seuss που δεν είναι άλλος από την πραγματικη σημασία των Χριστουγέννων, όπου είμαστε απλά ευγνώμονες για όσα έχουμε παρά τα λαμπερά στολίδια και τις φαντεζί συσκευασίες δώρων. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι πως επικεντρώνονται στο πώς η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να “λιώσει” και την πιο ψυχρή καρδιά.

Φυσικά όλη η προσοχή πέφτει στον Benedict Cumberbatch που δίνει φωνή (και ζωή) σε αυτόν τον (αστείο, ομολογουμένως) πράσινο γρουσούζη! Ο ηθοποιός αποκαλύπτει μία εξαιρετική κωμική πλευρά του κι αποδεδειγμένα πια θα θέλαμε να τον απολαύσουμε και σε μία Live action κωμωδία!

Με λίγα λόγια, ας καθίσουμε αναπαυτικά με την οικογένεια κι ας δούμε αν ο Grinch είναι ικανός να αγαπήσει κι αυτός τα Χριστούγεννα!

               Με τις φωνές των: Benedict Cumberbatch, Rashinda Jones, Cameron Seely, Kenan Thompson, Angela Lansbury, Pharrell Williams (αφήγηση) κ.α.

               Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούμε τις φωνές των: Γιώργος Καπουτζίδης, Έφη Παπαθεοδώρου, Αναστασία Γουλιαμού, Νίκος Αξιώτης, Κώστας Αποστολίδης κ.α.

You may also like