Πρώτη εικόνα της Rolls-Royce Wraith

Την πρώτη, όχι ιδιαίτερα κατατοπιστική, εικόνα του νέου υπερπολυτελούς coupe που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έδωσε στη δημοσιότητα η Rolls-Royce.

H Wraith, η οποία θα τοποθετηθεί απέναντι στην Bentley Continental GT Speed, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου και σύμφωνα με την εταιρεία θα πρόκειται για την πιο «δυναμική, ισχυρή και ελκυστική» Rolls-Royce, που έχουμε δει μέχρι σήμερα! Διατηρώντας, παράλληλα με τους νεωτερισμούς και την παράδοση του ονόματος της φίρμας.

Σύμφωνα με τις -λιγοστές είναι αλήθεια- πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, κάτω από το καπό του υπερπολυτελούς coupe, θα συναντήσουμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του twin-turbo V12 των 6,6 λίτρων, με απόδοση άνω των 600 ίππων και τη δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ/ώρα, σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το συνδικάτο Unite, η βρετανική βιομηχανία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και πολυτελών οχημάτων Rolls-Royce θα καταργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας και θα κλείσει ένα εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό για την άμυνα. Ο όμιλος θέλει να περικόψει 378 θέσεις εργασίας στην άμυνα και τελικά να κλείσει το εργοστάσιο στο Άνστι, κοντά στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία, σημείωσε η ίδια πηγή.

Πηγή: autotriti.gr

You may also like