Πώς να στολίστε το σπίτι σας όμορφα, έξυπνα και οικονομικά

2b8ce3293145d3593456c484ab25ea68

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν «επικίνδυνα» και τα μικρά παιδιά του σπιτιού σας πιέζουν να στολίσετε το σπίτι. Κι εσείς όμως, μέσα στη μαυρίλα της περιόδου που διανύουμε θέλετε να δώσετε μία πιο ευχάριστη και γιορτινή νότα στο σπίτι σας.
Παρακάτω σας έχουμε μερικούς τρόπους για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε ένα χριστουγεννιάτικο παλατάκι, χρησιμοποιώντας πράγματα που ήδη έχετε.

Αρχικά, μπορείτε να μαζέψετε μερικά κλαριά δέντρων από το κοντινότερο πάρκο της περιοχής σας. Στη συνέχεια, βάψτε τα με σπρέυ σε χριστουγεννιάτικα χρώματα, όπως το ασημένιο, το χρυσό ή το κόκκινο (αναλόγως τι ταιριάζει στα δικά σας γούστα). Ενδιάμεσα μπορείτε να τοποθετήσετε κουκουνάρια, τα οποία επίσης θα έχετε μαζέψει από το πάρκο και θα έχετε βάψει σε διάφορα χρώματα με το σπρέυ. Τα κουκουνάρια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνθέσεις, ακόμη και ως στολίδια για το δέντρο.

Τα παλιά αντικείμενα που ίσως έχουμε από τη γιαγιά στο σπίτι μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα. Χρησιμοποιήστε τα παλιά κηροπήγια για στολίδια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δένοντάς τα με χριστουγεννιάτικες κορδέλες και βάζοντας κόκκινα ή ασημένια κεριά. Δέστε γύρω τους ένα κομμάτι ύφασμα και σκορπίστε κουκουνάρια που θα έχετε βάψει εσείς. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποια πιατέλα, βάζοντας μέσα κουκουνάρια, κορδέλες, παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες και ρεσό.

Μην πετάτε τις κορδέλες που χρησιμοποιούνται στα περιτυλίγματα των δώρων. Φτιάξτε μόνοι σας φιόγκους, δέστε τους με συραπτικό και κρεμάστε τους στις κουρτίνες, στα κάδρα ή στο δέντρο. Χρήσιμες μπορούν να φανούν και οι περσινές χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες μπορείτε να κολλήσετε σε ένα χαρτόνι και να τις κρεμάσετε στο παιδικό δωμάτιο.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά και κάποια κουτάκια από δώρα ή από κρέμες προσώπου, ή ακόμη και από το βρεφικό γάλα ή την παιδική κρέμα. Τυλίξτε το κουτάκι με χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος και στη συνέχεια, αφήστε το ανοιχτό και βάλτε μέσα ένα μικρό αρκουδάκι, προσαρμόζοντάς το έτσι ώστε να φαίνεται σαν «μουσικό κουτί». Αν το αρκουδάκι είναι μικρός Άγιος Βασίλης ακόμα καλύτερα.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο welcome στεφάνι της εξώπορτας μόνοι σας από κλαριά, κορδέλες που θα έχετε δέσει φιογκάκια μόνοι σας, κουκουνάρια που θα έχετε δέσει με σπάγκο και ίσως κάποια μικρά στολιδάκια που δεν μπορείτε πλέον να έχετε στο δέντρο σας.

Και καλό στόλισμα!

You may also like