ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ;

Είναι δεδομένο πως η μεγάλη έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιφέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Ειδικά χωρίς την κατάλληλη προστασία όπως την χρήση αντηλιακού. Τι γίνεται όμως με τις ευεργετικές του ιδιότητες; Είναι λοιπόν βέβαιο πως δεν χρειάζεται να τις παραβλέπουμε ή να τις αποφεύγουμε, εστιάζοντας περισσότερο στις αρνητικές του επιδράσεις όπως εγκαύματα, δερματικό καρκίνο, κ.α. Ας τον χρησιμοποιήσουμε ως ασπίδα για όλα τα καλά που μας χαρίζει… Κι ας νιώσουμε το ζεστό του χάδι χωρίς φόβο. Η ευεξία, η ενδυνάμωση των οστών αλλά και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι από τα κυριότερα από αυτά που μας προσφέρει. Τι γίνεται όμως με την επιδερμίδα μας;

Καταπολέμηση της Ακμής

Η μάσκα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιμήκυνση του προβλήματος της ακμής. Καθώς, όμως, η θερμοκρασία ανεβαίνει παρατηρούμε μια ύφεση.Ο ήλιος ενισχύει με τις αντιφλεγμονώδεις UV ιδιότητες τουνα υποχωρήσει το πρόβλημα της ακμής. Η έκθεση στον ήλιο15 λεπτά την ημέρα χωρίς αντηλιακό βοηθά αρκετά να συντεθεί στην επιδερμίδα η βιταμίνη D. Κάποιες λύσεις σε αυτή την συντονισμένη ενέργεια είναι : 1ον: να χρησιμοποιούμε ίσως λιγότερο μακιγιάζ καθημερινά. 2ον: να ακολουθούμε πιστά την ιεροτελεστία του καθαρισμού της επιδερμίδας χωρίς να βαριόμαστε. Ένα τρίτο κομμάτι που χρειάζεται να εστιάσουμε είναι οι διατροφικές μας συνήθειες. Ένα σταθερό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής βοηθά το δίχως άλλο, αυτή την προσπάθεια.

Αντιμετώπιση του Εκζέματος

Μια άλλη ενόχληση της επιδερμίδας που παρατηρήθηκε έξαρση τα τελευταία δύο χρόνια είναι αυτή του εκζέματος. Η μεγάλη χρήση των αντισηπτικών επιβάρυνε την ισορροπία του υδρολιπιδικού φιλμ της επιδερμίδας. Επίσης,οι καιρικές συνθήκες όπως το κρύο ή υγρασία εντείνουν στο πρόβλημα αυτό. Αρχικά ο ήλιος, έρχεται να εξισορροπήσει αυτή τη διαταραχή του δέρματος, βοηθώντας όχι μόνο την ψυχολογία με την βελτίωση και την υποχώρηση του εκζέματος, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτή η διαταραχή όπως η φαγούρα, ο εκνευρισμός, ο κακός ύπνος ή η κακή επίδοση στη δουλειά. Επίσης, η σωστή θεραπεία με δερμοκαλλυντικά βοηθούν στην καλή ενυδάτωση του δέρματος και τη μείωση της ενόχλησης, αποκαθιστώντας την κακή διάθεση.

Sun, sunshine, sun care…

Featured image: unsplash.com/@meymigrou

You may also like