Πόσο αντέχουν τα φαγητά εκτός ψυγείου;

Οι περισσότερες γυναίκες, ή και άνδρες, συνδυάζουν τα ψώνια τους με άλλες εξωτερικές δουλειές, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρόφιμα που έχουν αγοράσει παραμένουν για αρκετή ώρα εκτός ψύξης. Πόσο σωστό είναι αυτό; Πόσο εύκολα χαλάνε οι αγαπημένες μας τροφές;

 

Το φρέσκο γάλα
Το διάστημα που μπορείς να αφήσεις το γάλα εκτός ψύξης υπολογίζεται περίπου στη μία ώρα. Εάν σκοπεύεις να καθυστερήσεις να γυρίσεις σπίτι μετά από τα ψώνια προτίμησε γάλα υψηλής παστερίωσης, που συχνά πριν το άνοιγμά του δε χρειάζεται ψυγείο.

 

 

Το τυρί
Τα συσκευασμένα τυριά αντέχουν σαφώς περισσότερη ώρα, καθώς και μία ώρα να μείνουν έξω δεν παθαίνουν κάτι. Τα φρέσκα τυριά όμως, μπορείς να τα αφήσεις για μία ώρα το πολύ εκτός ψυγείου μόνο αν σκοπεύεις να τα καταναλώσεις την ίδια μέρα.

 

 

Το γιαούρτι
Είναι λιγότερο ευαίσθητο από τα άλλα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, μία ώρα εκτός ψυγείου μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

 

 

 

 

Τα λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια είναι ευαίσθητα στον αέρα και στη ζέστη, γι’ αυτό θα πρέπει μέσα σε μισή ώρα να έχουν ήδη μπει στο ψυγείο. Αν οι σαρδέλες μείνουν έξω για δύο ώρες θα πρέπει να καταναλωθούν την ίδια ημέρα.

 

 

 

 

 

Τα αλλαντικά
Τα αλλαντικά σε φέτες αν δεν είναι σε κενό αέρος ή συσκευασμένα, μην τα αφήσετε στο αυτοκίνητο για περισσότερο από μία ώρα. Ιδιαίτερα η γαλοπούλα και το προσούτο είναι οι πιο ευάλωτες τροφές.

 

 

 

Το κρέας
Το κρέας είναι μία τροφή που χαλάει σχετικά εύκολα. Το κρέας που αγοράζεται μέσα σε μεμβράνη αντέχει για περισσότερο από μία ώρα. Στον κιμά θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, ενώ καλό θα ήταν αν είναι άψητος να μπαίνει κατευθείαν στο ψυγείο.

Πηγή: Περιοδικό Shape

You may also like