Πόσο ευεργετικό είναι το σαλικυλικό οξύ για το δέρμα μας;

Θέλετε να πάρετε τον έλεγχο των διαφόρων ξεσπασμάτων στο δέρμα σας; Η λύση βρίσκεται στο πιο ισχυρό συστατικό καταπολέμησης της ακμής, το σαλικυλικό οξύ.

Ας είμαστε ρεαλιστές, το “οξύ”, από μόνο του, είναι μια τρομακτική λέξη, που μας γυρίζει πίσω στα μαθητικά χρόνια όταν κάναμε Χημεία και μαθαίναμε διάφορους περιοδικούς πίνακες και είναι κάτι με το οποίο δεν νιώθουμε ιδιαίτερα άνετα ώστε να το βάλουμε στο πρόσωπό μας. Τα οξέα είναι ισχυρά, χωρίς αμφιβολία, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, ορισμένα οξέα μπορεί πραγματικά να είναι ωφέλιμα για την επιδερμίδα, και είναι πιθανό ότι μερικά από τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιείτε τα περιέχουν στη σύνθεσή τους. Παρόλο που υπάρχει μια ποικιλία από οξέα φροντίδας του δέρματος, ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι το σαλικυλικό οξύ.

Σχετιζόμενο συνήθως με την καταπολέμηση των κηλίδων και της ακμής, το σαλικυλικό οξύ βρίσκεται σε ένα ευρύ φάσμα, όπως καθαριστικά, μάσκες και spot treatments, κυρίως επειδή βοηθάει  στην απομάκρυνση των περιττών νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος και ξεμπλοκάρει τους φραγμένους πόρους.

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια χημική απολέπιση, που σημαίνει ότι μπορεί να αποβάλει το στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνειά του και μπορεί μακροπρόθεσμα να φράξει τους πόρους, χωρίς ωστόσο να περιέχει κόκκους λείανσης όπως υπάρχουν σε κάποια άλλα scrubs. Οι απολεπιστικές του ιδιότητες το καθιστούν ένα βασικό συστατικό, το οποίο και πρέπει να αναζητούν άτομα που πάσχουν ή είναι επιρρεπή σε ακμή. Ενδείκνυται δε για τις περιπτώσεις εκείνες που το δέρμα είναι ευαίσθητο απέναντι στην έντονη τριβή.

Gel καθαρισμού για ενήλικες επιδερμιδες με τάση για ατέλειες: μαύρα στίγματα, φραγμένους πόρους, γυαλάδα. Πλούσιο σε Σαλικυλικό οξύ και Totarol για εξυγίανση και Epéruline που καταπραΰνει την ευερέθιστη επιδερμίδα.

Καθαριστικό προσώπου σε μορφή αφρού, ειδικά μελετημένο για λιπαρές επιδερμίδες. Καθαρίζει βαθιά τους πόρους και απομακρύνει σμήμα και ρύπους, τα οποία ενοχοποιούνται για την εμφάνιση ατελειών στην επιδερμίδα. Περιέχει σαλικυλικό οξύ, που καταπολεμά αποτελεσματικά τα σπυράκια.

-Πρόκειται για το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Περιέχει calamine και σαλυκιλικό οξύ που ξηραίνουν και θεραπεύουν τα σπυράκια γρήγορα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εξαιρετικό για τοπική χρήση.

Επανορθωτική φροντίδα με χρώμα για ομοιόμορφη όψη κατά των σοβαρών ατελειών, των φραγμένων πόρων και των σημαδιών. Κατάλληλο για δέρμα με μέτριες έως σοβαρές ατέλειες. Για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής. Άμεσα: οι ατέλειες, τα καφέ και τα κόκκινα σημάδια μειώνονται ορατά. Η επιδερμίδα αποκτά ομοιόμορφη όψη, χωρίς αποτέλεσμα μάσκας.

You may also like