Πόσο καιρό χρειάζονται τα καλλυντικά για να έχουν… αποτέλεσμα;

Εάν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες που αλλάζουν το skincare routine τους, πιο συχνά και από τα συνολάκια τους, τότε η αγωνία της αναμονής για τα αποτελέσματα δεν σας είναι ξένη. Ως κάποια που γνωρίζει πολύ καλά το τεράστιο κόστος που φέρνουν μαζί τους τα διάφορα καλλυντικά που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, στο δέρμα μας και την όψη του, ξέρω πως είναι ένα πολύ ακριβό «σπορ». Αυτό όμως που γνωρίζω επίσης, είναι πως δεν υπάρχουν θεραπείες εξπρές, μιας και οτιδήποτε δεν περιέχει ένεση ή νυστέρι, δεν μπορεί να είναι τόσο άμεσα θαυματουργό. Ωστόσο, δεδομένης της ποικιλίας των επιλογών που έχουμε, σχετικά με την φροντίδα του δέρματος, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου 28 ημέρες για να μετατραπούν τα κύτταρα του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα απαιτούν τουλάχιστον ένα μήνα χρήσης προτού δούμε κάποια αποτελέσματα.

Τα τόσο διαδεδομένα βουρτσάκια και λοιπά εξαρτήματα καθαρισμού προσώπου, παρόλο που δεν ανήκουν στην κατηγορία των καλλυντικών, δείχνουν τα αποτελέσματά τους μετά από δύο με τρεις εβδομάδες. Εάν δεν έχετε δει κάποια βελτίωση, μέχρι τότε, λυπούμαστε που σας το λέμε αυτό, αλλά η περιστρεφόμενη βούρτσα απολέπισης σας πιθανώς δεν πρόκειται να σας δώσει τα θαύματα που ελπίζετε. Στην περίπτωση δε, που επιδεινωθεί η όψη του δέρματός σας, αυτό δεν μπορεί να είναι καλό σημάδι, και δείχνει πιθανή αντίδραση στην υπερβολική απολέπιση, συνεπώς πρέπει να σταματήσετε να την χρησιμοποιείτε άμεσα.

Όλες χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα. Και όλες έχουμε. Ακόμα και αν ανήκουμε στην κατηγορία με λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Και ενώ την «ανακούφιση» μιας καλής ενυδατικής, την νιώθουμε άμεσα, τα πραγματικά και βαθύτερα αποτελέσματα, χρειάζονται δύο εβδομάδες τακτικής χρήσης, προκειμένου να γίνουν αισθητά και ορατά. Δείτε το σαν επένδυση για ένα πραγματικά υγιές δέρμα.

Το δέρμα μας, είναι λεπτότερο κάτω από τα μάτια μας, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός μας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το Νο1 σημείο που εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, το πρήξιμο αλλά και η ξηρότητα. Ενώ ορισμένες κρέμες ματιών μπορούν να ενυδατώσουν ξανά την αφυδατωμένη επιδερμίδα και να αυξήσουν τη σφριγηλότητα, καμία δεν πρόκειται να αφαιρέσει τους μαύρους κύκλους σε μια μόλις βραδιά. Εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών σύμφωνα με τις οδηγίες για οκτώ εβδομάδες και δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα, τότε το συγκεκριμένο προϊόν δεν κάνει για τις ανάγκες σας, και θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιο άλλο.

 

 

You may also like