Πόσο καλά γνωρίζουμε τι τρώμε;

Το health food, είναι συνήθεια και όχι μια απλή μόδα. Και οι οπαδοί του είναι κάτι περισσότερο από ενημερωμένοι για τα διατροφικά οφέλη των φρούτων και των λαχανικών. Ωστόσο, μια έκθεση του 2018 από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εργασίας μας υπενθυμίζει πως πρέπει να προσέχουμε διπλά, σχετικά με αυτά που αγοράζουμε από το μανάβικο.  Η χρήση φυτοφαρμάκων στα φρούτα και τα λαχανικά, έχει αυξηθεί σε τεράστια ποσοστά, μιας και το βασικό αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι η αύξηση της αντοχής των προϊόντων.

Οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, αφαιρώντας αυτό το αγαπημένο, για πολλούς, φρούτο από την διατροφική λίστα.Άλλες τροφές που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι το σπανάκι, τα νεκταρίνια, τα μήλα, τα ροδάκινα, τα σταφύλια, τα κεράσια, οι ντομάτες αλλά και οι πατάτες.

Έρευνες συνδέουν την πρόσληψη φυτοφαρμάκων με κινδύνους για την ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της πρώιμης παιδικής ηλικίας. Μια έκθεση του 2012 της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής συνιστά τον περιορισμό των παρασιτοκτόνων στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Φυσικά, αυτό που λένε οι επιστήμονες, δεν είναι να ανοίξουμε το ψυγείο μας και να πετάξουμε ό,τι υπάρχει μέσα. Αλλά, αν θέλετε να μειώσετε τα φυτοφάρμακα στη διατροφή σας, μια μικρή αλλαγή στις συνήθειες των αγορών σας θα μπορούσε να έχει φοβερά αποτελέσματα.

Η αγορά βιολογικών φρούτων και λαχανικών είναι μια από τις καλύτερες εγγυήσεις έναντι των φυτοφαρμάκων, μιας και ακόμα και αν δεν είναι πλήρως «καθαρά», σίγουρα περιέχουν πολύ λιγότερα ποσοστά φυτοφαρμάκων.

 

You may also like