Πώς να διατηρήσουμε υγιή τα μαλλιά μας και μετά τις διακοπές μας;

   Στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μας όλες επιθυμούμε υγιή μαλλιά. Και  φυσικά να τα διατηρήσουμε ζωντανά και όμορφα και μετά την επιστροφή μας. Όμως, με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνειδητοποιούμε πως οι ανάγκες έχουν αλλάξει δραματικά. Η ηλιακή ακτινοβολία και το θαλασσινό αλάτι αφυδατώνουν τα μαλλιά, ξεθωριάζουν το χρώμα τους και τα καθιστούν ευάλωτα στο σπάσιμο και στη ψαλίδα. Χρειαζόμαστε να στραφούμε σε στοχευμένη περιποίηση ώστε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λαμπερά είτε είμαστε στην παραλία είτε στη πόλη. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να πετύχουμε τον στόχο καθημερινά χωρίς να υπάρχει άγχος. Ίσως στην περίοδο των διακοπών να μην έχουμε την διάθεση να ασχοληθούμε με παραπάνω πράγματα αλλά είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα σας πείσει…

Βαμμένα μαλλιά

Οι περισσότερες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους έτσι μια εύκολη λύση είναι το σπρέι προστασίας, το οποίο θα σας βοηθήσει να μείνει το χρώμα σας αναλλοίωτο όλο τον χρόνο!Το λάδι θρέψης Treatment της Moroccanoil θα σε βοηθήσει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες να διατηρήσεις τις άκρες των μαλλιών σου λείες και απαλές. Ανεξάρτητα αν είναι βαμμένα ή όχι τα μαλλιά χρειάζονται συχνή ενυδάτωση, ειδικά όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Ένα leavein conditioner της Apivita για βαμμένα μαλλιά, το Color Protect ή μία μάσκα θρέψης όπως η Dercos Nutri Protein της Vichy είναι η λύση για να τα προστατεύεις τόσο κατά την ηλιοθεραπεία όσο και όταν κολυμπάς. Έτσι θα διατηρηθούν ελαστικά και γερά!

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά είναι εκ φύσεως πιο ξηρά, γι΄αυτό χρειάζονται ειδική μεταχείριση όταν εκτίθενται στον ήλιο αλλά και στην υγρασία. Μια λύση είναι να τα πιάνει μια χαλαρή πλεξούδα αφού πρώτα τα έχεις απλώσει στα μήκη και στις άκρες ένα leavein conditioner με αντηλιακό δείκτη. Είναι πρακτική λύση ειδικά για την παραλία και θα σας βοηθήσει να είναι προστατευμένα και ενυδατωμένα.

Αξεσουάρ

Αν τώρα είστε στην κατηγορία που όλα τα παραπάνω σας κουράζουν, ένα καπέλο είναι η καλύτερη επιλογή! Προστατεύει τα μαλλιά όσο και την επιδερμίδα του προσώπου από την πλήρη έκθεση στον ήλιο. Προσπάθησε να διαλέξεις να είναι από φυσικά υλικά και όχι συνθετικά ώστε να μην ηλεκτρίζονται όταν υπάρχει υψηλή θερμοκρασία.

#Lovemyhair είναι το moto του καλοκαιριού!

Featured image : unsplash.com/zelindm

You may also like