Πώς να καταπολεμήσετε τον έρπητα και τις μυκητιάσεις

herpesΑν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που εμφανίζουν τα συμπτώματα του έρπητα κάθε 2 με 3 μήνες τότε σίγουρα αυτό το άρθρο θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον! Υπάρχουν σαφώς χημικές θεραπείες για τον έρπητα ή τις μυκητιάσεις στα πόδια ή το πρόσωπο, όμως τι θα λέγατε για μία δοκιμή να τα αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο;

Τα βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση την υγεία του στόματός σας. Το μελισσόχορτο, το αιθέριο έλαιο γαριφάλου και η σμύρνα είναι μερικά από αυτά, ενώ και το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου δρα ως αντισηπτικό.

σμυρνα

 

Η σμύρνα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιούνταν ως φυσικό αντισηπτικό από αρχαιοτάτων ετών. Αποτελεί μία ταχεία θεραπευτική μέθοδο για την περιοδοντίτιδα, τα στοματικά έλκη αλλά και τις φλεγμονές στην περιοχή του στόματος. Το ρετσίνι του δέντρου της σμύρνας είναι εκείνο που έχει τις ευεργετικές ιδιότητες τις οποίες εκμεταλλευόμαστε. Η σμύρνα βοηθά στην επούλωση των πληγών και ταυτοχρόνως δρα ως τοπικό αναισθητικό.

μελισσοχο..Το μελισσόχορτο, στο οποίο έχει γίνει εκτενής αναφορά σε άρθρο μου στο παρελθόν, έχει εξαιρετικά ευεργετική δράση στις πληγές του έρπητα. Μειώνει τη διάρκεια της αποθεραπείας, ενώ ανακουφίζει από τον πόνο και την εξάπλωση της μόλυνσης. Η αποτελεσματικότητά του έχει αποδειχθεί πολλάκις και εργαστηριακά.

Το αιθέριο έλαιο γαριφάλου έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι πολύ αποτελεσματικό στη δράση του, ενώ όταν το εφαρμόσουμε στο σημείο του πόνου ή της φλεγμονής δρα και ως τοπικό αναισθητικό ή αναλγητικό. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν ανακουφίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να προσέχετε να μην καταπιείτε σε καμία περίπτωση το έλαιο.

tea tree oilΠολύ ισχυρή δράση σε μυκητιάσεις, ή ακόμη και στην ακμή προσώπου έχει και το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Το τεϊόδεντρο αποτελεί μία αποδεδειγμένη θεραπεία κατά των μυκήτων που προκαλούν τις γνωστές μυκητιάσεις των ποδιών. Χρειάζεται βεβαίως εφαρμογή του για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο βότανο δρα ως ισχυρό αντισηπτικό και για περιπτώσεις ακμής προσώπου ή σώματος. Προσοχή, το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου πρέπει να χρησιμοποιείται τοπικά και όχι ως καθαριστικό, να είναι καθαρό έλαιο χωρίς προσμίξεις άλλων ουσιών και να μην χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γενικότερες προφυλάξεις για τη χρήση βοτάνων: Πριν από κάθε χρήση συμβουλευτείτε το γιατρό ή το δερματολόγο σας ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις αλλεργιών ή άλλων προβλημάτων υγείας.

You may also like