Πώς να καταπολεμήσετε τον πόνο τρώγοντας

ec726c5d532f1a997fe5f380ce791da4Μπορεί να συνηθίζουμε να ανατρέχουμε σε φαρμακευτικές αγωγές για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα του πόνου, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου αποτελεσματικά κάποια τρόφιμα, τα οποία κυρίως δρουν προληπτικά, όμως σε αρκετές περιπτώσεις ανακουφίζουν και εκ των υστέρων από τον πόνο και τις διαταραχές.

Ας δούμε αναλυτικά ποια τρόφιμα προλαμβάνουν τον πόνο και πώς.

Ξηροί καρποί: Δώστε ένα τέλος στους έντονους πόνους της περιόδου  τρώγοντας ξηρούς καρπούς, και πιο συγκεκριμένα, καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ω-3 λιπαρά οξέα και άρα, έχουν αξιοσημείωτη αντιφλεγμονώδη δράση, δρώντας περιοριστικά ενάντια στις κράμπες και τον έντονο κοιλόπονο της περιόδου.

Άνιθος: Ο άνιθος είναι ένα βότανο το οποίο έχει την ιδιότητα να ηρεμεί το έντερο και να απομακρύνει τους πόνους στα μωρά (κολικοί) και το έντονο φούσκωμα στους ενήλικες.

Μέντα: Η μέντα διαλύει τα αέρια στο στομάχι και είναι μυοχαλαρωτικό. Η περιεκτικότητά της σε μενθόλη ανακουφίζει από δυσπεψία, φουσκώματα και στομαχικούς σπασμούς.

Κεράσι: Το κεράσι είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και ανθοκυανινών. Δρα προληπτικά ενάντια στις φλεγμονές και τον πόνο που προκαλούν αυτές, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στις αρθρώσεις και στα οστά.

Κολοκυθόσπορος: Ο κολοκυθόσπορος είναι μία πηγή πλούσια σε μαγνήσιο. Δρα ως μυοχαλαρωτικό, ανακουφίζει από ημικρανίες και μειώνει την ένταση του πόνου.

Φασόλια: Τα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και δρουν προληπτικά ενάντια σε παθήσεις του στομάχου, δυσκοιλιότητα και δυσπεψία. Όσοι καταναλώνουν φασόλια συχνά έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ενώ ανακουφίζουν από φουσκώματα και καούρες.

teaΡόφημα με κανέλα και δυόσμο: Το ρόφημα αυτό ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και από τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως πόνος στην κοιλιά και στα πόδια.

Ρόφημα με χαμομήλι: Τα ρόφημα αυτό ανακουφίζει από πόνο στο στομάχι και στο έντερο, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, ενώ χορηγείται και σε άτομα που εκδηλώνουν πόνο στην κοιλιά, το στομάχι ή ακόμη και στο λαιμό, λόγω κάποιας λοίμωξης.

Ρόφημα με τσάι του βουνού, μέλι και φασκόμηλο: Ανακουφίζει από τον πόνο στο λαιμό και το βήχα που προκαλείται μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

You may also like