Πώς να φτιάξετε ένα mini γυμναστήριο στο σπίτι σας … οικονομικά

Η άθληση στο εβδομαδιαίο ή και καθημερινό μας πρόγραμμα προσφέρει οφέλη που όχι μόνο ικανοποιούν τις αισθητικές μας απαιτήσεις αλλά βελτιώνουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη γενικότερηκατάσταση της υγείας μας. Τα γυμναστήρια και τα στούντιο γυμναστικής έχουν κερδίσει, έτσι, πολλούς μόνιμους επισκέπτες που επιλέγουν το είδος που ταιριάζει καλύτερα σ’ εκείνους, από ατομικές προπονήσεις με όργανα μέχρι ομαδικά με μόνη χρήση του βάρους του σώματος.

Δεν είναι πάντα εύκολο, όμως, να έχουμε τις πολυπόθητες εγγραφές, καθώς αυτές συνεπάγονται και το ανάλογο κόστος. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει, αφού μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας miniγυμναστήριο στο σπίτι μας, ελέγχοντας απόλυτα το ποσό που θα ξοδέψουμε ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα.

Για αρχή, επιλέγουμε ένα άδειο σημείο ή δημιουργούμε έναν χώρο μέσα στο σπίτι που ξέρουμε ότι μπορούμε να αφιερώσουμε στο νέο εγχείρημά μας. Τοπιο βασικό που πρέπει να αποκτήσουμε και που θα γίνει ο καλύτερός μας σύμμαχος είναι ένα καλό στρώμα γυμναστικήςγια να αποφύγουμε περιττούς πόνους κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της άσκησης. Κυκλοφορούν πολλά είδη και πάχη στρωμάτων και μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που πιστεύουμε ότι θα μας βολέψει καλύτερα και θα ανταποκρίνεται στο είδος γυμναστικής που θέλουμε να κάνουμε.

Μία μπάλα ισορροπίας είναι ένα ακόμη «εργαλείο» που θα μας χρησιμεύσει στην πραγματοποίηση μεγάλης ποικιλίας ασκήσεων για την εκγύμναση των χεριών, των κοιλιακών, του κορμού, κ.α. Όταν την αγοράζετε, όμως, λάβετε υπόψιν σας αυτή να ανταποκρίνεται στο ύψος και το βάρος σας.

Επιπλέον προσθήκες στο homemade γυμναστήριό μας μπορούν να είναι τα κλασικά και γνωστά σε όλους βαράκια ή και λάστιχα αντίστασης, αν προτιμάμε να αποφύγουμε την εκγύμναση με βάρη.

Όλα τα παραπάνω μαζί, ανάλογα με τις εταιρείες που θα επιλέξουμε μπορούν να κοστίσουν λιγότερο από 50 ευρώ, θα μας μείνουνγια πολύ καιρό και μας δίνουν μεγάλη γκάμα ασκήσεων για να εναλλάσσουμε ανάλογα με τους στόχους μας.

Και μην ξεχνάτε… Το Youtube είναι ένα πολυεργαλείο που μας δίνει άπειρες επιλογές με βίντεο και προπονήσεις!

You may also like