Πώς να φτιάξετε την ιδανική βαλίτσα για τις διακοπές

holiday-summer-fashionΕιδυλλιακοί προορισμοί, κοσμοπολίτικες διακοπές ή casual καλοκαιρινές αποδράσεις, ένα πράγμα φέρνουν στο μυαλό, ΒΑΛΙΤΣΑ! Ο εφιάλτης του «τί να πάρω μαζί και πώς να oργανώσω τα ρούχα μου, σε συνδιασμούς ή σε ποσότητα» θα λάβει τέλος, καθώς σας έχω ετοιμάσει έναν εμπεριστατωμένο οδηγό, προκειμένου να σας διευκολύνω, με το «κεφάλαιο» ΒΑΛΙΤΣΑ.
Συγκεκριμένα, επέλεξα γνωστούς, άκρως καλοκαιρινούς προορισμούς και σας παρουσιάζω, τα ιδανικά ρούχα που θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας, ανάλογα με τον κάθε προορισμό! Θυμηθείτε όμως, το καλοκαίρι είναι ανάλαφρο και τα ρούχα πρέπει να είναι απλά αλλά και chic!

Ξεκινώντας, και επειδή βρισκόμαστε σε μία τόσο προνομιούχα χώρα όπως η Ελλάδα, δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός τα ελληνικά νησιά.

*ΜΥΚΟΝΟΣ: Cosmopolitan Summer!
mykonosisland

Σ’ένα νησί όπως αυτό, τα ρούχα που θα πάρουμε μαζί, θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Παραλίας & Βραδινά. Η βαλίτσα λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει εντυπωσιακά μαγιώ και ανάλαφρα, μεταξωτά καφτάνια για τη θάλασσα. Όσο για τις βραδινές εμφανίσεις στη χώρα, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αέρινο, κομψό μάξι φόρεμα που μπορείτε να το “κοσμήσετε” με λιτά, διακριτικά κοσμήματα ή φορώντας ένα πολύχρωμο μαντίλι στο κεφάλι. Σίγουρα, τα ψηλά παπούτσια και οι πλατφόρμες ακούγονται εντυπωσιακά αλλά πιστέψτε με, το στυλ σας, θα το απογειώσουν στυλάτα δερμάτινα σανδάλια ή ακόμη και εσπαντρίγες. Φυσικά μπορείτε να πάρετε ένα κι ένα για να νιώθετε καλύτερα και να έχετε περισσότερες επιλογές. Δεδομένου όμως ότι είναι το νησί των ανέμων, προτιμήστε αέρινα και άνετα ρούχα!

Don’t Forget: Ψάθινο clutch για το βράδυ!

*ΚΡΗΤΗ – ΕΛΟΥΝΤΑ: Resort Elegance!

domes2

Για εσάς που προτιμάτε διακοπές σε πιο resort καταστάσεις, η βαλίτσα σας διαμορφώνεται λίγο διαφορετικά. Επιλέξτε, μεγάλα ψάθινα καπέλα, ψηλόμεσα θηλυκά σόρτς ακόμη και λινά blazers. Ανάλαφρα μάξι φορέματα, θα ήταν μία ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας! Όσο για τα παπούτσια, έχετε την άνεση και το περιθώριο, να φορέσετε και ψηλά παπούτσια εάν το επιθυμείτε, πλατφόρμες ή στυλάτα πέδιλα!

Don’t Forget: Μεγάλα, εντυπωσιακά, κοκάλινα γυαλιά, προαιρετικά σε στυλ «πεταλούδα»

*ΣΥΡΟΣ: Casual Chic!

Ermoupoli-in-Syros-Island-greece-34344808-1920-1200

Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι η βαλίτσα σας για αυτό το νησί είναι απλή και περιεκτική. Προτιμήστε τα κοντά, «φθαρμένα» τζίν σορτσάκια, με λευκές πουκαμίσες. Αέρινα, μικροσκοπικά φορέματα, για όλες τις ώρες θα σας ξετρελάνουν! Κάπρι λινά παντελόνια συνδυασμένα με έντονα πουκάμισα, για τις βόλτες σας στην Ερμούπολη θα κάνουν μοναδικό το στυλ σας.

Don’t Forget: Ψάθινα καπέλα “Panama”

*ΣΚΙΑΘΟΣ: Natural Glamour!

Skiathos_wisnia6522

Η Σκιάθος είναι ένα νησί που συνδυάζει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά των πεύκων και την κοσμοπολίτικη γοητεία της χώρας, οπότε έχετε άπλετες επιλογές για τη βαλίτσα σας!
Ξεκινώντας, θα έλεγα, στα μαγιώ σας, να συμπεριλάβετε και ένα elegant ολόσωμο, σε περίπτωση που πάτε με σκάφος σε απόκρυμνες παραλίες, λίγο πιο μακριά από το νησί. Επιλέξτε άνετες, αέρινες tunic για την παραλία. Ενώ για το βράδυ, βάλτε ένα τόνο glamour στο στυλ σας, επιλέγοντας φούστες σε έντονα μοτίβα καθώς και λευκή δαντέλα είτε σε σόρτς είτε σε φόρεμα.

*ΣΠΕΤΣΕΣ: Vintage Summer!

SEA_TAXIS_SPETSES_SARONIC_ISLANDS_GREECE_TRAVEL

Η βαλίτσα για Σπέτσες, θα πρέπει να έχει, εκτός από αέρινα, καλοκαιρινά φορέματα, σε έντονα και παλ χρώματα για τις βόλτες σας στη Ντάπια, πιο άνετα, σπόρ κομμάτια για εσάς που είστε πιστοί «φίλοι» της ποδηλασίας…!
Όσο για τα παπούτσια, οι Σπέτσες έχουν πολύ περπάτημα, οπότε δεν θα σας συνιστούσα ψηλά τακούνια. Σίγουρα θα σας έλεγα να πάρετε διαφορετικά σανδάλια ή εσπαντρίγες καθώς και μπαλάρινες ή μοκασίνια, για τις πιο κλασσικές από εσάς.

Φυσικά, οι προτάσεις μου για προορισμούς δεν τελειώνουν εδώ καθώς για εσάς που είστε περισσότερο το εξωτερικού, προτείνω τα παρακάτω!

*ΚΑΠΡΙ: Italian Charm!

2_d.20120515142811

Ίσως ένα από τα πιο ειδυλλιακά και γραφικά νησάκια στην επαρχία της Νάπολης! Η βάλιτσα σας για το Κάπρι είναι βέβαιο λοιπόν ότι πρέπει να αποπνέει κάτι από την αίγλη της Jackie Ο’ που έκανε συχνές βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού, φορώντας πάντα τα μαύρα, μεγάλα της γυαλιά.

Η Jackie Ο’ κάνει βόλτα στα γραφικά δρομάκια του Κάπρι

Η Jackie Ο’ κάνει βόλτα στα γραφικά δρομάκια του Κάπρι

Το ιδανικό και άκρως εντυπωσιακό σύνολο για τις βόλτες σας στο Κάπρι, είναι σίγουρα το total white look. Πιο συγκεκριμένα, λευκό παντελόνι “κάπρι”, λευκό πουκάμισο ή αέρινη μπλούζα και για το τέλος ένα μοναδικό μαντίλι για το κεφάλι, φορεμένο με διαφορετικούς τρόπους σε έντονο χρώμα, που θα θυμίζει το αψεγάδιαστο στυλ της Grace Kelly.

Η Grace Kelly, στα σοκάκια του Κάπρι, με τον συζυγό της, Πρίγκιπα Rainier και τα δύο της παιδιά. (1962)

Η Grace Kelly, στα σοκάκια του Κάπρι, με τον συζυγό της, Πρίγκιπα Rainier και τα δύο της παιδιά. (1962)

Για το τέλος, μπλέ ρουά ή μαρινιέρα πουλόβερ είναι ακόμη μία chic επιλογή με λευκή παντελόνα

Don’t Forget: Μεγάλα avant-garde ψάθινα καπέλα και εντυπωσιακά κοκκάλινα γυαλιά για απαράμιλλο στυλ και υψήλη αισθητική!

*ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ: French Finesse, Nothing Less!

Intercontinental_Carlton_Cannes
Δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω την μέκκα του διαχρονικού, μοναδικού στυλ που μας παραπέμπει σε κάτι από old Hollywood. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλική Ριβιέρα έχει τιτλοφορηθεί, ουκ ολίγες φορές ως το «διαμάντι» της Κυανής Ακτής.
Όπως είναι λογικό λοιπόν, η βάλιτσα σας θα πρέπει να φορτωθεί με περίσσεια κομψότητα και φινέτσα, παρόλα αυτά χωρίς υπερβολές. Το must κομμάτι που όλες θα πρέπει να πάρετε μαζί σας, είναι χωρίς αμφιβολία, ένα εντυπωσιακό, αέρινο, μακρύ φόρεμα που θα χρησιμοποιήσετε ως «μπαλαντέρ» . Μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί, με εντυπωσιακό μεγάλο καπέλο, το απόγευμα με μαντίλι μεταξωτό και το βράδυ, συνδυασμένο μ’ένα ωραίο, αστραφτερό κόσμημα και ένα σακάκι.
Φυσικά, στην βαλίτσα σας θα φροντίσετε να πάρετε μαγιώ σε όλες τις αποχρώσεις με δαντέλα ή χωρίς , και ένα κλασσικό μαύρο ολόσωμο.
Για το τέλος, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε και μία άκρως θηλυκή, ολόσωμη φόρμα/παντελόνα σε έντονο χρώμα, όπως κοραλί.

Don’t Forget: Μεγάλα, υπέροχα, vintage γυαλιά, αστραφτερά κοσμήματα και ψάθινη εντυπωσιακή τσάντα για την παραλία.

Πάντως να είστε σίγουρες, ότι όποιον προορισμό κι αν επιλέξετε, με αυτά τα εύκολα, απλά αλλά εντυπωσιακά outfits που σας παρουσίασα, θα κάνετε εμφανίσεις γεμάτες στυλ και κομψότητα χωρίς να προσπαθήσετε πολύ!
Πιστεύω όμως ακράδαντα, ότι όταν νιώθουμε άνετα με αυτά που φοράμε και τότε είναι βέβαιο ότι εντυπωσιάζουμε!

Καλή επιτυχία και καλές διακοπές όπου και να πάτε!

You may also like