Ρεκόρ εισπράξεων το Skyfall

Σαρώνει στα ταμεία το «Skyfall» η 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ, που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα σε 25 χώρες – στην Ελλάδα θα προβάλλεται από την προσεχή Πέμπτη. Μέσα σε τρία 24ωρα το «Skyfall» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες ξεπέρασε τα 77,7 εκατ. δολάρια (60,2 εκατ. ευρώ) σε εισπράξεις κόβοντας τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλο φιλμ στις χώρες που παίζεται.

Μόνο στη Βρετανία έκοψε εισιτήρια αξίας 25 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έσπασε το ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου για ημέρα Σάββατο. Το πρώτο τριήμερο του «Skyfall» σημείωσε εισπράξεις 77% μεγαλύτερες από το «Casino Royal» που ήταν το πρώτο φιλμ με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του πράκτορα 007.

Φρενήρης είναι η πορεία του «Skyfall» και σε χώρες μακριά από την πατρίδα του βρετανού κατασκόπου: στη Ρωσία το φιλμ άνοιξε με εισπράξεις 6,6 εκατ. ευρώ, στη Νότιο Κορέα ένας στους δύο που πήγε σινεμά το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή πήγε να δει τον Ντάνιελ Κρεγκ, στη Βραζιλία τα 5 εκατ. ευρώ των εισπράξεων στις πρώτες 72 ώρες προβολής συνιστούν το καλύτερο «άνοιγμα» ταινίας Μποντ στη χώρα.

To «Skyfall» θα παίζεται στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου, ενώ στην τεράστια αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει καθυστερημένα, στις 9 Νοεμβρίου, λόγω προεδρικών εκλογών.

Πρώτη ταινία σε εισπράξεις στις ΗΠΑ, ύστερα από 20 ημέρες προβολής είναι με 60 εκατ. δολάρια (46,4 εκατ. ευρώ) το εξαιρετικό κατασκοπικό θρίλερ «Argo», σε σκηνοθεσία Μπεν Αφλεκ.

Πηγή: http://www.tanea.gr

You may also like