Σβήστε τις ραγάδες και όχι μόνο….

από τον Απόστολο Γαϊτάνη, Πλαστικό Χειρούργο*

Αισθητικά προβλήματα όπως ραγάδες, κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, έρχονται αντιμέτωπα με τη νέα πρωτοποριακή τεχνική Gas Contouring (CO2 + O2), που βοηθά στην αντιμετώπιση τους, χρησιμοποιώντας ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα και καθαρό οξυγόνο υπό πίεση. Ο συνδυασμός αυτός ενεργοποιεί ζωτικές λειτουργίες του δέρματος όπως είναι η παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα ένα πιο σφριγηλό δέρμα με νεανική όψη!

Το μηχάνημα που πραγματοποιεί την θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα λέγεται “Venusian” και εφαρμόζεται συνδυαστικά με την τεχνική της οξυενδοδερμίας, που βασίζεται στην μη ενέσιμη έγχυση καθαρού οξυγόνου στον οργανισμό υπό πίεση.
Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, ενδοδερμικά ή υποδόρια. Με την διοχέτευση του διοξειδίου, η αιμοσφαιρίνη του αίματος απελευθερώνει αυξημένες ποσότητες οξυγόνου τοπικά, δεσμεύοντας το ιατρικό διοξείδιο, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται από τον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη οξυγόνωση της περιοχής.

Μιας και η αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στο αίμα μας «κουβαλά» οξυγόνο, όταν «συναντά» το διοξείδιο έχει την τάση να απελευθερώνει το οξυγόνο και να προσκολλάται στο διοξείδιο. Έτσι λοιπόν με την μέθοδο αυτή έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τις περιοχές εκείνες που θέλουμε να προκαλέσουμε αυξημένη οξυγόνωση. Όπως παρατηρείται άλλωστε σε περιοχές με μειωμένη εναπόθεση οξυγόνου εμφανίζονται διάφορα αισθητικά προβλήματα, όπως είναι ο ουλώδης ιστός στις ραγάδες, καθώς και οι ελλιπώς οξυγονωμένες περιοχές στα πόδια, και τα ψωμάκια, όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Μετά την θεραπεία με το ιατρικώς χορηγούμενο διοξείδιο του άνθρακα, ακολουθεί η εφαρμογή της οξυενδοδερμίας η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά, σαν «όχημα» μεταφοράς ενεργών ουσιών. Η μη ενέσιμη έγχυση καθαρού οξυγόνου με πίεση πάνω στο δέρμα, συνδυάζεται με ήπια λεμφική αποσυμφόρηση.

Το δέρμα προετοιμάζεται για την έγχυση οξυγόνου με την βοήθεια ειδικών rollers. Η κυλιόμενη κίνηση στην επιφάνεια του δέρματος και η χρήση κενού αέρα και αναρρόφησης, διεγείρουν τις λειτουργίες του και επιταχύνεται η ροή του αίματος.
Αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία με το roller, γίνεται η έγχυση του καθαρού οξυγόνου και των ενεργών ουσιών που οδηγούν στην επαναδραστηριοποίηση των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος και την διέγερση της βιοσύνθεσης του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.
Η αύξηση της οξυγόνωσης στο δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των χαρακτηριστικών του. Έτσι επιτυγχάνεται διέγερση της μικροκυκλοφορίας στις περιοχές που επιθυμούμε. Χαρίζοντας λάμψη και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Με την διοχέτευση διοξειδίου του άνθρακα επιτυγχάνουμε την αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος και παράλληλα με την εφαρμογή της οξυενδοδερμίας αυξάνουμε την χορήγηση οξυγόνου στην εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Ο συνδυασμός των δύο θεραπειών μαζί προσφέρει άριστα αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα. Βοηθά στην βελτίωση της εικόνας των ραγάδων, βελτιώνει την κυτταρίτιδα και μειώνει το τοπικό πάχος. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, στην τόνωση και σύσφιξη, την αντιμετώπιση της γήρανσης και την βελτίωση δυσχρωμιών και ουλών.

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012)

You may also like