Στα αρώματα της άνοιξης

peoniaΠαρά το γεγονός ότι ο επίσημος μήνας έναρξης της ανοιξιάτικης περιόδου είναι ο Μάρτιος, οι ανθισμένες αμυγδαλιές έχουν αρχίσει ήδη να μας υπενθυμίζουν τα χρώματα αλλά και τα αρώματα της άνοιξης.

Η εποχή αυτή θεωρείται η πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδος, καθώς η ανθοφορία της είναι και το σήμα κατατεθέν της. Αν είστε λάτρεις των λουλουδιών λέω να σας κάνω μια βόλτα στις πιο ευωδιαστές μυρωδιές της άνοιξης.
Αυτή η περίοδος είναι η καταλληλότερη για να αναζητήσει κανείς τη γαρδένια, τη ντάλια, την ορχιδέα, την αμαρυλλίδα, την ανεμώνη, τα άνθη μηλιάς, τα άνθη κερασιάς, τη φρέζα, το λυσίανθο, το νάρκισσο, την πεόνια, την τουλίπα, τον ευκάλυπτο, τα τριαντάφυλλα, την κάλλα, τη ζίννια, τα άνθη ροδακινιάς, τα άνθη δαμασκηνιάς, την αμυγδαλιά, τη ζέρμπερα, τα λίλιουμ, τον υάκινθο και την περσιφλόρα ή ρολογιά.

zerberaΑπό αυτά τα λουλούδια οι τουλίπες και οι υάκινθοι είναι οι πιο συνήθεις και όμορφες επιλογές για ανοιξιάτικες νυφικές ανθοδέσμες. Πανέμορφη πολύχρωμα σύνθεση αποτελούν και οι ζέρμπερες με τα τριαντάφυλλα, που μπορούν να δώσουν μία αισιόδοξη νότα στο σαλόνι σας και στη μέρα σας…

You may also like