Ταύρος, από την Χριστίνα Θεοχάρη

“Η πιο σημαντική δύναμη που έχουμε, βρίσκεται μέσα μας»

CateBlanchet 14.5.1969

Ο Ταύρος, ο τρίτος κερασφόρος του ζωδιακού,  είναι ο βράχος πάνω στον οποία σκάνε τα κύματα, η νηνεμία μια ζεστής, Μαγιάτικης μέρας καθώς είμαστε πια στο απόγειο της Άνοιξης.

Aνάμεσα στα δώδεκα ζώδια είναι ο χτίστης, εκείνος που κρατάει γερά τα θεμέλια της ζωής, αυτός που  λειτουργεί ως στήριγμα πίσω από κάθε προσπάθεια. Γεμάτος γοητεία και αισθησιασμό, με σύμβολο τη υπέροχη Αφροδίτη, δοκιμάζει τη ζωή αργά σαν να είναι ένα ωραίο γλυκό, απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά του σαν να είναι η τελευταία!

Από τα πιο επίμονα, υπομονετικά αλλά και εγωιστικά ζώδια, ο Ταύρος (21 Απριλίου-20 Μαΐου ) κυβερνάει τον 2ο οίκο- που εκπροσωπεί το χρήμα, τα υλικά αγαθά, τα αποκτήματα και την περιουσία.  Είναι υλιστής, γοητευτικός, μειλίχιος, γεμάτος ισχυρογνωμοσύνη και πείσμα. Αναζητά πάντοτε τις επίγειες απολαύσεις, και ως τέλειος gourmetξέρει να εκτιμάει την καλή ποιότητα,σε κάθε τι που αναζητά.

Αγαπάει τα υλικά αγαθά και δεν το κρύβει,ειδικά όταν του αρέσει κάτι τόσο αφού δεν θέλει να το μοιραστεί με άλλους! Αγαπάει επίσης κάθε είδους πολυτέλεια, εκτιμάει πολύ το χρήμα –ενώ ο έρωτας και η τέχνη σε κάθε τους μορφή, είναι το οξυγόνο του.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το ζώδιο αυτό στη showbiz θα βρούμε μεγάλα αστέρια όπως η Αντέλ, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Τζακ Νίκολσον, ή προσωπικότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ,ενώ ο Μέγας Βάρδος, ο William Shakespeare ήταν γεννημένος στις αρχές του ζωδίου. Διάσημοι πολιτικοί που γράφτηκαν στην Ιστορία, όπως ο Χίτλερ, ο Λένιν και ο Σαντάμ Χουσέιν είναι επίσης Ταύροι. Ας μην ξεχνάμε τέλος έναν νεαρό Αμερικάνο, γεννημένο στις 14.5.1984, ο οποίος άλλαξε το πρόσωπο του Ίντερνετ για πάντα: τον Mark Zuckerberg, τον ιδρυτή του Facebook.

Ο Ταύρος –ειδικά οι άντρες εκπρόσωποι-είναι ένα ζώδιο που σε κατακτά με τον ρυθμό και την υπομονή του. Η ήπια, αργή και μαλθακή αντιμετώπιση των καταστάσεων συχνά κάνει τον Ταύρο οκνηρό, κι ενώ έχει μεγάλες αντοχές και επιμονή, αυτό πολλές φορές «ακυρώνεται» από τις φάσεις αδράνειας τις οποίες περνάει.. Έχει  καταπληκτική μνήμη που σημαίνει πως ξεχνάει δύσκολα -είτε τα καλά είτε τα κακά- κι έτσι δεν συγχωρεί τόσο εύκολα…

6dc37ca4da5aa6f56f0f75ff77e1e161Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης που έχει είναι εξαιρετική. Είναι καλός στην διαχείριση των οικονομικών του, αν και πολλές φορές προβαίνει σε σπατάλες. Του αρέσει να ηγείται και να είναι αρχηγός και μέσα του υπάρχει το αίσθημα υπεροχής απέναντι στους άλλους,ενώ λατρεύει να έχει θαυμαστές που θα τον χειροκροτούν με κάθε ευκαιρία, κάτι που στην υπερβολή του, τον κάνει πολλές φορές υπερόπτη, απόλυτο και μεγαλομανή. Φιλήδονος, λαίμαργος  και αισθησιακός, οδηγείται ασυναίσθητα σε καταχρήσεις, που τον κάνουν αρκετές φορές να ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Μεθοδικός και εργατικός όπως είναι όμως, πετυχαίνει πάντα το στόχο του -αργά ή γρήγορα- και ξέρει να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του! Αγαπάει αργά, χωρίς εξάρσεις και πυροτεχνήματα, αλλά όταν αγαπήσει θα είναι για πάντα.

Ο κυβερνήτης του είναι η γοητευτική καλλιτέχνης Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς που τον γεμίζει γοητεία, γλυκύτητα, ταλέντο, δημιουργικότητα και ερωτισμό.

Μαζί με τον Αιγόκερω και την Παρθένο σχηματίζει την τριάδα των ζωδίων της Γης που ξεχωρίζουν για τη σταθερότητα, τη δύναμη, την αφοσίωση, την πρακτικότητα και την ήρεμη φύση τους.

Το 2016 ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, με την φιλική Παρθένο στον ευεργέτη Δία, να τους κάνει ένα πολύ ωραίο τρίγωνο, και τον Κρόνο να έχει φύγει επιτέλους από το 3ο δεκαήμερο του ζωδίου και τις πιέσεις να υποχωρούν. Αυτή την περίοδο με τον Ερμή ανάδρομο μέχρις τέλος Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου, πολλοί/πολλές εκπρόσωποι του ζωδίου, θα έχουν επιστροφές από το παρελθόν σε σχέσεις (επαγγελματικές ή προσωπικές/οικογενειακές) που πρέπει να κλείσουν οριστικά, για να μπορέσουν να γιατρευτούν οι πληγές που έχουν αφήσει, ενώ ο Άρης που πηγαινοέρχεται στο ζώδιό του Ταύρου μέχρι το καλοκαίρι που έρχεται, σίγουρα προκαλεί τριβές, αναταράξεις και πολλά νεύρα που όμως καλό είναι να εκφραστούν.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like