Τα λάδια καθαρισμού δεν είναι αυτό που νομίζαμε…

Τα λάδια προσώπου είναι ίσως τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα ομορφιάς. Πόσο μάλλον τα λάδια καθαρισμού, μιας και οι περισσότερες από εσάς, πιστεύετε πως θα «λερώσουν» και θα βαρύνουν το δέρμα σας. Ειδικά όσες ανήκετε στην κατηγορία των λιπαρών με τάση προς ακμή επιδερμίδων. Αφήνοντας στην άκρη τον μύθο που θέλει, τα λάδια να ευθύνονται για τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, αλλά και τν πιθανή εμφάνιση της ακμής, σήμερα θα θέλαμε, να διαλύσουμε μια για πάντα αυτά τα μαύρα σύννεφα.

Στο εμπόριο, το συστατικό των ελαίων, έχει προστεθεί σε διάφορες φόρμουλες, μιας και τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά, τόσο στο αφυδατωμένο δέρμα όσο και στα σαμπουάν που τρέφουν σε βάθος τη ταλαιπωρημένη και ξηρή τρίχα. Υπάρχουν ακόμη και έλαια που βοηθούν στη θεραπεία της ακμής. Τα καθαριστικά έλαια γίνονται επίσης ένα δημοφιλές προϊόν, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού του προσώπου.

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πολύ δύσπιστη απέναντι στα λάδια περιποίησης οποιαδήποτε κατηγορίας. Ακριβώς όπως είσαστε και εσείς. Αλλά πως θα μπορούσα να αποκλείσω κάτι, αν πρώτα δεν το δοκιμάσω; Και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Τα καθαριστικά έλαια απομακρύνουν το μακιγιάζ και τους ρύπους άμεσα και εύκολα. Αυτά τα απαλά και συγχρόνως εξαιρετικά αποτελεσματικά καθαριστικά απομακρύνουν ακόμα και το πιο έντονο μακιγιάζ ενώ αφήνουν το δέρμα μαλακό και εύπλαστο. Το καλύτερο κομμάτι; Μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους δέρματος χωρίς να το αφήνουν λιπαρό ή αφυδατωμένο. Μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σωτήρια σε περιπτώσεις χρόνιας ξηροδερμίας ή αφυδάτωσης, μιας και αφαιρούν το μακιγιάζ, χωρίς όμως να παρασύρουν τα φυσικά έλαια που έχει ανάγκη το δέρμα. Αυτό καθιστά τα έλαια καθαρισμού εξαιρετική επιλογή κατά τους χειμερινούς μήνες ή όταν ταξιδεύετε σε κρύα, ξηρά κλίματα.

Κάθε προϊόν έχει τον δικό του τρόπο χρήσης, αλλά ο γενικός κανόνας, συνήθως, είναι πως τα λάδια εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα. Αφαιρούμε το μακιγιάζ με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό, το οποίο και θα το ενεργοποιήσει, δημιουργώντας έναν ήπιο αφρό.

1. Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil – Attica 32,63 €
2. Dermalogica Precleanse – Beauty Hall 41,00 €
3. Clinique Take The Day Off Huile Démaquillante – Sephora 19,40 €
4. Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil – gleek.gr 43,70 €
5. Uriage Xemose Ηuile Lavante Apaisante – Στα φαρμακεία 14,63 €

You may also like