Τα μεγαλύτερα beauty λάθη που κάναμε στα νιάτα μας

Ενώ το ενδιαφέρον μας γύρω από την ομορφιά είναι κάτι που μας απασχολεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχώς ψάχνουμε καινούργια προϊόντα που θα κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται λαμπερό και υγιές, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως η λέξη “skincare” δεν υπήρχε καν στο λεξιλόγιό μας μέχρι και μετά τα είκοσι περίπου. Τώρα πλέον στα τριάντα μας, αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς μας, τόσο όσον αφορά την κάλυψη των λαθών του παρελθόντος όσο και την πρόληψη των μελλοντικών σημαδιών γήρανσης. Έτσι φτάνοντας σε ένα σημείο απολογισμού, κάτι σαν «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα» εντοπίσαμε τα μεγαλύτερα λάθη που κάναμε όταν ήμασταν μικρότερες.

1. Δεν ξέρω πόσες φορές έχω αναφέρει την τεράστια σημασία της αντηλιακής προστασίας. Παρ’όλα αυτά, στην πιο νεαρή εκδοχή μου, το αντηλιακό αγοραζόταν λίγο πριν ξεκινήσουν τα μπάνια στη θάλασσα. Ναι, δεν γνώριζα αυτά που γνωρίζω τώρα. Και ναι, η ρουτίνα ομορφιάς απουσίαζε παντελώς από την καθημερινότητά μου. Είτε τα ένιωθα βαριά, είτε αισθανόμουν πως μου χάριζαν μια λιπαρή επιδερμίδα με την οποία δεν ένιωθα άνετα. Τώρα πια, αγαπώ ό,τι παρέχει στο δέρμα μου ενυδάτωση, βιταμίνες και προστασία αφήνοντάς το να φαίνεται υγιές. Είναι μια τεράστια ανακούφιση να γνωρίζω ότι η αναζήτηση του ιδανικού αντηλιακού για την πόλη έχει λάβει τέλος. Το Anthelios SPF 50+ Fluid Ultra-Light, απορροφάται γρήγορα. Είναι τόσο ελαφρύ που ούτε καν το νιώθω. Και το κυριότερο είναι πως δεν με εμποδίζει από το να εφαρμόσω το υπόλοιπο μακιγιάζ μου. Ναι ακόμα και τον χειμώνα.

 2. Η επιδερμίδα μου είναι ξηρή έως αφυδατωμένη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Παρ’όλα αυτά, άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω τη σημασία της ενυδάτωσης και κυρίως εκείνης που έρχεται από μέσα. Η ημέρα μου ανοίγει και κλείνει με ένα ποτήρι νερό με μια φέτα λεμόνι. Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίζω να βρίσκεται πάντα γύρω μου ένα μπουκάλι με νερό (ακόμα και στην τσάντα μου), ώστε να μου θυμίζει συνεχώς τη τεράστια σημασία του.

3. Νομίζω ότι με αυτό θα συμφωνήσετε όλοι και θα δείτε τον εαυτό σας κάπου μέσα του. Καθότι κάτοχος ξηρής επιδερμίδας, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με σπυράκια και ακμή. Εκτός από εκείνα τα μικρά που αποφάσιζαν να εμφανιστούν όταν τρελαίνονται οι ορμόνες μου. Ωστόσο, συνειδητοποίησα πως απέκτησα πολλά περισσότερα όταν ανατρέχοντας στην καθημερινότητά μου συνειδητοποίησα πως τα χέρια μου βρίσκοντας συνεχώς στο πρόσωπό μου, και κυρίως στο σαγόνι μου. Πόσο τυχαίο θα μπορούσε να είναι, όταν από τη στιγμή που σταμάτησα αυτή τη συνήθεια, το πρόσωπό μου επανήλθε πλήρως. Κάτι που όταν ήμουν μικρότερη το έκανα πολύ συχνότερα και κατά πλειοψηφία με βρώμικα χέρια. Η επαφή του προσώπου μας με τα χέρια, είναι μια πολύ κακή συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε ένα μόνιμο ελάττωμα αλλά και σε ουλές.

You may also like