Τα μεγαλύτερα Hair Don’ts της σαιζόν

Όταν σκέφτεστε τις χειμερινές ρουτίνες ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά σας, υπάρχει περίπτωση να σας φαίνεται λιγότερη απαιτητική σε σχέση με άλλες εποχές. Μια βαριά ενυδατική κρέμα και ένα ζεστό καπέλο είναι αυτά που χρειάζεστε. Σωστά; Όχι ακριβώς. Ο χειμώνας είναι μια εξαιρετικά απαιτητική περίοδος όσον αφορά το δέρμα μας και τα μαλλιά μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω απ’αυτό. Στην πραγματικότητα, ορισμένες συνήθειες που νομίζουμε ότι είναι επωφελείς μπορεί στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

#1 Ο χειμώνας εκ φύσεως αποζητάει τη ζέστη. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στο γραφείο. Ακόμα κι αν μας κάνει να αισθανόμαστε φοβερά, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα μαλλιά μας εξαντλώντας την ενυδάτωση, με αποτέλεσμα την θραύση τους. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε στα μαλλιά σας το χειμώνα είναι να συμβάλλετε σε αυτή την αφυδάτωση με την υπερβολική χρήση των συσκευών θερμότητας. Γι’αυτό μειώστε λίγο τη θερμοκρασία. Η μάσκα Redken All Soft Megamask ενυδατώνει και προσφέρει βελούδινη απαλότητα στα ξηρά και θαμπά μαλλιά χαρίζοντάς τους βαθιά ενυδάτωση και ορατά αποτελέσματα από το τρίτο κιόλας λούσιμο.

#2 Όταν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και σπάνε, η λήψη μιας πρωτεϊνικής θεραπείας είναι καλή λύση. Αυτό που μπορεί να πάει στραβά είναι να το παρακάνετε (αρκετές φορές την εβδομάδα) ή ακόμα και να την αφήσετε στα μαλλιά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι προτείνεται. Δεδομένου ότι τα μαλλιά είναι ήδη βαριά εξαιτίας των φυσικών πρωτεϊνών, η προσθήκη περισσότερων μπορεί να έχει αντίστροφη επίδραση και αντί να αποκαθιστά τη δύναμη, να τα κάνει ακόμα πιο αδύναμα.

#3 Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά το να βγαίνετε έξω στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Καταλαβαίνουμε πως σας πιέζει ο χρόνος, ιδίως εκείνα τα πρωινά που δεν μπορούσατε να σηκωθείτε εγκαίρως από το κρεβάτι, αλλά πριν βγείτε έξω, ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με μια στεγνή πετσέτα, εφαρμόστε κάποιο anti-frizz προϊόν και φορέστε οπωσδήποτε σκούφο.

You may also like