Τα οφέλη των ιαματικών νερών είναι πολλά

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, στις αρχαίες σελίδες της ομορφιάς, οι  άνθρωποι αναζητούσαν φυσικές ιαματικές πηγές όπου μπορούσαν να κολυμπήσουν στα μεταλλικά ιαματικά νερά. Τα συγκεκριμένα νερά είναι γνωστά από τότε για την εξαιρετική τους ικανότητα να ανυψώνουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Μια από τις πιο πλούσιες τοποθεσίες στον κόσμο, για τα συγκεκριμένα νερά, είναι η Γαλλία, όπου βρίσκονται και οι πηγές των μεγαλύτερων εταιριών της κοσμετολογίας, όπως η Vichy, η Avene και η La Roche Posay.

Μερικοί ψεκασμοί στο πρόσωπο με το eau thermal,  μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στην απαλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος αλλά και να ενισχύσουν το δέρμα μας, ενάντια στις επιθέσεις από τους εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα νερά, τόσο πολύτιμα για το δέρμα μας αλλά και για τον οργανισμό μας γενικότερα; Οι ιδιότητες του θερμικού νερού οφείλονται στο εκτεταμένο ταξίδι του βρόχινου νερού, μέσα από τα πετρώματα και τους βράχους των βουνών (σε βάθος έως και χίλια μέτρα). Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς διαδικασίας, το νερό γίνεται πλούσιο σε μέταλλα και διοξείδιο του άνθρακα. Ως εκ τούτου, το θερμικό νερό είναι ένας τύπος μεταλλικού νερού που βρίσκεται βαθιά στο υπέδαφος και περιέχει θεραπευτικές ιδιότητες και εξαιρείται από βακτήρια και ρύπανση. Φυσικά καθαρό και πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, ιώδιο και CO2, το ιαματικό νερό αναγνωρίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν το δέρμα.

Το θερμικό νερό έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα, το πόνο στις αρθρώσεις και τα εγκαύματα, αλλά η κύρια χρήση του είναι να ανακουφίσει ορισμένες δερματοπάθειες. Χάρη στο καθαριστικό αποτέλεσμα και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το ιαματικό νερό είναι το Νο1 προϊόν που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας, κυρίως όσοι πάσχουν από δερματικά προβλήματα. Αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα ή εάν πάσχετε από έκζεμα, ροδόχρου ακμή ή ψωρίαση, το ιαματικό νερό είναι για σας. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητές του, θα παρατηρήσετε μείωση του κνησμού, το δέρμα σας θα γίνει πιο μαλακό και ομαλό και τα εξανθήματα εξαιτίας  θα γίνουν λιγότερο αισθητά ενώ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξαφανιστούν ακόμα και πλήρως.

You may also like