Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα φρύδια

Ένα καλό κραγιόν που μας χαρίζει σαρκώδη χείλη, και μια μάσκαρα που κάνει τις βλεφαρίδες μας, πυκνές και έντονες, ναι έχουν δύναμη. Αλλά ίσως να υποτιμάμε την σημασία των καλών φρυδιών. Ένα άψογο «τόξο», μπορεί να κάνει θαύματα και να μεταλλάξει ένα ολόκληρο πρόσωπο, εξίσου εύκολα όσο και ένα ωραίο κούρεμα. Και ενώ κάποιες, όπως η Cara Delavigne και η Emilia Clarke, είναι εκ φύσεως προικισμένες, κάποιες άλλες χρειάζονται λίγη περισσότερη βοήθεια, προκειμένου να αποκτήσουν εκείνο το αψεγάδιαστο και επιμελώς ατημέλητο λουκ.

Αυτό που πρέπει καταρχήν να έχουμε στο μυαλό μας, είναι πως η καθεμιά μας, έχει μοναδικά φρύδια, όσο μοναδικά είναι τα μάτια μας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Κάποια είναι λεπτά, κάποια παχιά, κάποια αραιωμένα και κάποια τόσο γεμάτα, που δεν χρειάζονται καν μολύβι. Το πρώτο μισό, για το τέλειο αποτέλεσμα, είναι να κατανοήσουμε τα φυσικά μας φρύδια και να τα διαμορφώσουμε έτσι ώστε να ταιριάζουν στο πρόσωπό μας. Το δεύτερο μισό, είναι να αποφύγουμε τα παρακάτω λάθη.

Χρησιμοποιούμε την μεριά του καθρέφτη με το μεγεθυντικό φακό.

Με αυτήν την μέθοδο, δεν θα καταφέρετε απλώς να αφαιρέσετε την παραμικρή τριχούλα που υπάρχει στην περιοχή. Χρησιμοποιώντας έναν μεγεθυντικό καθρέφτη συνήθως καταλήγουμε με υπερβολική αφαίρεση, ακόμα και τριχών που δεν έπρεπε να βγουν. Παρ’όλα αυτά δεν προλάβατε, και το κακό έγινε; Αφήστε κάτω το τσιμπιδάκι, και σταματήστε οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια να το διορθώσετε. Χρησιμοποιήστε μολύβια και σκιές για να το καμουφλάρετε, όσο θα περιμένετε τις τρίχες να ξαναβγούν.

Προσπαθείτε να μιμηθείτε το επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Πήγατε στην ειδικό, η οποία και σας έφτιαξε τα πιο τέλεια φρύδια που μπορούσατε να φανταστείτε. Το αποτέλεσμα όμως, δυστυχώς δεν κρατάει για πολύ, και αποφασίσατε να αφαιρέσετε μόνο μερικές, για να το επαναφέρετε στα προηγούμενα επίπεδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αφαίρεση για μια ακόμη φορά. Εάν δεν είστε σίγουρες, όσον αφορά ποια τρίχα πρέπει να αφαιρέσετε και ποια όχι, περιοριστείτε μόνο στο καθάρισμα και όχι στον σχηματισμό, μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε την ειδικό.

Το παρακάνετε με τις αποστάσεις.

Ναι ok, το μεσόφρυδο ουδείς αγάπησε, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Οι περισσότερες έχουν την τάση να αφαιρούν υπερβολικά πολλές τρίχες, προκειμένου να αποφύγουν το σύνδρομο Γκατσιούδης, αλλά ας μην ξεχνάμε πως εκείνος είναι άντρας και τα φρύδια έχουν κάποιους κανόνες αποστάσεων. Ειδικά, όσον αφορά την αρχή τους (στο κέντρο του προσώπου). Επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, που θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το δικό σας ιδανικό σχήμα. Όσοι όμως προτιμούν να το κάνουν μόνοι, μπορούν να κρατήσουν ένα μολύβι κάθετα κατά μήκος της μύτης, ως οδηγό. Το φρύδι πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη γέφυρα της μύτης, οπότε αποφύγετε να αφαιρέσετε πέρα ​​από αυτό το σημάδι.

 

Τα φρύδια πρέπει να είναι ίδια.

Οι περισσότεροι από εμάς περνούν τη ζωή τους, πιστεύοντας πως τα φρύδια πρέπει να είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους. Αυτό δεν γίνεται να συμβεί, για τον απλούστατο λόγο πως ούτε το πρόσωπό μας αλλά και οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό της δεξιάς μας πλευράς δεν είναι ίδιο με το αντίστοιχο της αριστερής. Σοκαριστικό; Το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι απλώς ισορροπημένο. Κατά την διαδικασία σχηματισμού ή αφαίρεσης των φρυδιών, προσπαθήστε να τα απομονώσετε μεταξύ τους και να τα σχηματίζετε βάσει των αξόνων της μύτης και όχι μεταξύ τους.

You may also like