Τα 10 fashion blogs που πρέπει να παρακολουθείτε…

Είστε “κολλημένες” με τη μόδα κι ακολουθείτε πιστά κάποιες τάσεις ή συγκεκριμένους fashion bloggers;  Ήρθε η στιγμή να μάθετε ποιοι είναι οι πιο αναγνωρισμένοι ανά τον κόσμο, από κάθε μεριά του πλανήτη, ώστε να είστε σίγουρες ότι είστε στο σωστό δρόμο…

1. Garance Dore

 Tο κορίτσι του διπλανού portal που κατάφερε να ταυτίσει το όνομα του με μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και επιτυχημένες street style φωτογράφους στον κόσμο της μόδας. Η 38χρονη Γαλλίδα Garance Dore, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στον κυβερνοχώρο αναρτώντας τις εικονογραφήσεις της το 2006, στο (τότε) ερασιτεχνικό blog της, οφείλει τη φήμη της στον προσωπικό και προσιτό τρόπο γραφής της, ο οποίος της εξασφάλισε 80,000 επισκέπτες τη μέρα και συνεργασίες με ονόματα όπως Louis Vuitton, Dior, Gap, Chloé, Chopard, Tiffany & Co., και J. Crew. «Ήθελα να δείξω τη δουλειά μου και να συνδεθώ με τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα. Έτσι ξεκίνησα το blog μου».
www.garancedore.fr

2. Τhe Sartorialist
Με φωτογραφίες οι οποίες ξεχωρίζουν για την ειλικρίνεια. τη ρεαλιστικότητα και την ισχυρή επίδρασή τους ακόμη και στα πιο υψηλά κλιμάκια της βιομηχανίας της μόδας, ο 45χρονος Scott Schuman και νυν σύντροφος της προαναφερόμενης Garance Dore, ανέδειξε το blog του με την επωνυμία “The Sartorialist” σε μία από τις σπουδαιότερες πηγές ανεύρεσης street style φωτογραφιών από όλο τον κόσμο, οι οποίες και κατατάσσονται στους κήρυκες της “αληθινής μόδας” και της αυθεντικότητας του προσωπικού στυλ.
www.thesartorialist.com

3Fashion toast
Η Αμερικανίδα-μισή Γιαπωνέζα Rumi Neely με επιρροές από το καλιφορνέζικο, ανέμελο style και μερικά εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς fashion bloggers στους κύκλους της μόδας. Αέρινα crop tops, μίνι φούστες, biker boots και δερμάτινα jackets της εξασφάλισαν την εξαετή επιτυχία με τους αναγνώστες της οι οποίοι και παραμένουν πιστοί στη 31χρονη blogger με το έμπειρο μάτι, τους διόλου εξεζητημένες ενδυματολογικούς συνδυασμούς, και την αμεσότητα και αυθεντικότητα του λόγου.
www.fashiontoast.com

4. The cherry blossom girl
Ατμοσφαιρικά τοπία, παραμυθένιες εγκαταστάσεις, vintage στιγμιότυπα, retro σύνολα, το μυαλό κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της πάει κατευθείαν στην Παριζιάνα Alix Bancourt, την κοπέλα πίσω (και μπροστά) από το ευρέως αναγνωρισμένο blog The cherry blossom girl, ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους αναγνώστες της, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο της μόδας. Παστέλ χρώματα αναμειγνύονται με πολύτιμα και ανεπαίσθητα υλικά, floral print και αυτοκρατορικά αξεσουάρ, φωτογραφίες με άποψη και δημιουργικότητα , συνθέτουν τον πυρήνα του ταλέντου της νεαρής blogger, η οποία επιλέγει για κάθε ανάρτησή της διαφορετικό σκηνικό με κύριο πρωταγωνιστή το πολυλατρεμένο μας Παρίσι.
www.thecherryblossomgirl.com


5. Le blog de Betty
Η Γαλλία συνεχίζει να κατακτά τις καρδιές του εκλεπτυσμένου κοινού. Με τις επιμελώς ατημέλητες αφέλειες και το ξέγνοιαστο στυλ της, η νεαρή Betty Autier αναδεικνύεται στην πεμπτουσία του cool French it-girl. Διακρίνεται για το χάρισμά της στο να κάνει ρούχα από mainstream οικονομικά brands να δείχνουν σαν να ξεπήδησαν μόλις από την πασαρέλα, ενσωματώνοντάς ταυτόχρονα high-end κομμάτια στην άκρως προσεγμένη γκαρνταρόμπα της – ένα αληθινό κατόρθωμα για κάθε fashionista.
www.leblogdebetty.com

6. Style Scrapbook
Γούστο, άποψη, ταλέντο και λάμψη αποτελούν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας της Andy Torres, της δημοφιλούς blogger από το Μεξικό, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει από το χάος του κυβερνοχώρου και να ταυτίσει το όνομά της με ένα online φαινόμενο. Mε ‘ρουτίνα’ η οποία περιλαμβάνει αναρίθμητα ταξίδια ανά τον κόσμο και ποικίλα project με τους σπουδαιότερους οίκους μόδας, το blog της νεαρής Andy, αποτελεί ένα διαδικτυακό ημερολόγιο των καθημερινών της περιπετειών, συνοδευμένων από λεπτομερείς περιγραφές των σικ εμφανίσεων της. Το όνειρό της; Να μετακομίσει στο Παρίσι.
www.stylescrapbook.com

7A pair and a spare
Έχετε ρούχα τα οποία προορίζονταν για τον κάδο των σκουπιδιών σας; Η Αυστραλέζα κάτοικος του Hong Kong, Geneva Vanderzeil, αποτελεί τη ζωντανή ενσάρκωση του παντοτινού μας ονείρου να ανανεώνονται απρόσκοπτα τα ρούχα μας και να μην χρειάζεται να αγοράζουμε συνεχώς καινούρια. Το ιδιαίτερο blog της Geneva, A pair and a spare, προάγει τη βιώσιμη μόδα και την αναδιαμόρφωση ακόμα και του πιο απλού άσπρου t-shirt. Το μυστικό της; Καλύπτει τα σπουδαιότερα fashion shows ανά τον κόσμο και ύστερα, επιλέγοντας το καλύτερο trend, δημιουργεί tutorial στο πώς να το δημιουργήσετε από μόνες σας. A dream come true.
www.apairandasparediy.com

8Carolines Mode
Ο μαγνητισμός μεταξύ μίας γυναίκας μοντέλου και ενός άντρα φωτογράφου ανήκει στους σύγχρονους μύθους και χάρη στο φωτογραφικό δίδυμο από τη Σουηδία, αποδεικνύεται ότι είναι βαθιά ριζωμένος. Η Caroline Blomst και ο Daniel Troyse διαμορφώνουν μια εξαιρετική φωτογραφική ομάδα η οποία τους εξασφάλισε, μέσω του blog Stockholmstreetstyle, μία αξιοσημείωτη – εμπορική και αισθητική – επιτυχία. Μοντέλα, editors, σχεδιαστές και καλλιτέχνες ανήκουν στους πρωταγωνιστές του φωτογραφικού τους φακού, ο οποίος καταφέρνει να αναδείξει τη street style μόδα σε ταυτόσημο της πολυτέλειας και της υψηλής αισθητικής.
www.carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/


9.
 Face Hunter
Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί με πάθος για την αρχαιολογία, τα ταξίδια και τη φωτογραφία μεγαλώνει στην Ελβετία όπου ο μόνος όρος με τον οποίο χαρακτηρίζεται η μόδα είναι “σεμνή και χαμηλών τόνων”; Ο Yvan Rodic γνωστός και ως Face Hunter, αιχμαλωτίζοντας με το φωτογραφικό του φακό κάθε γωνία και σχισμή του κόσμου, καταφέρνει να δημιουργήσει φωτογραφίες-έργα τέχνης στις οποίες πρωταγωνιστούν οι πιο αυθεντικά ντυμένοι, εκείνοι οι οποίοι εκφράζονται μέσω της μόδας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει “Δημιουργώ και σκέφτομαι συνέχεια….είναι ό,τι πιο όμορφο”.

www.facehunter.org

10. Style Rookie
Η Tavi Gevinson αποτελεί ένα κορίτσι φαινόμενο- χωρίς καμία αμφισβήτηση. Δεκαεφτά μόλις χρονών με πέντε κιόλας ιδιότητες: blogger, αρθρογράφος, αρχισυντάκτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννημένη στο Illinois, η εναλλακτική Τavi αναδύθηκε στο κέντρο της δημοσιότητας στην ηλικία των 12 ετών και μέχρι την ηλικία των 15 επικεντρώθηκε σε συζητήσεις σχετικές με την ποπ κουλτούρα και το φεμινισμό. Σήμερα το blog της επικεντρώνεται στη σχέση της μόδας με τομείς όπως η μουσική και η τέχνη, με καθημερινές αναρτήσεις των quirky και πολλές φορές αμφιλεγόμενων συνόλων της. Τη βρίσκουμε ήδη στις εβδομάδες μόδας του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, ενώ η Lady Gaga την περιγράφει ως το μέλλον της δημοσιογραφίας. Enough said.
www.thestylerookie.com

Πηγή: Marie Claire.gr

You may also like