Τα 6 Must -See μέρη του Λονδίνου

Το Λονδίνο είτε το λατρεύεις είτε σε αφήνει αδιάφορο… να το “μισήσεις” αποκλείεται, γιατί δεν υπάρχει κάτι ενοχλητικό, αλλά έχει μία κουλτούρα κι έναν αέρα που είτε σου ταιριάζει είτε όχι.

Όσες φορές το επισκέφτηκα  με “προβλημάτισε”. Είναι από τις πόλεις που δεν θα μπορούσα να ζήσω- δεν μου ταιριάζει η βρετανική νοοτροπία, αλλά ούτε και η γλώσσα- αλλά θα ήθελα να ταξιδεύω τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για τέσσερις μέρες. Το πρωί να ξεποδαριάζομαι στα μουσεία και στις εκθέσεις (πάντα κάτι συγκλονιστικό υπάρχει), το απόγευμα shopping και το βράδυ θέατρο!  Μετά τη Νέα Υόρκη, νομίζω ότι μόνο στο Λονδίνο μπορείς να παρακολουθήσεις τις ωραιότερες παραστάσεις, τις πιο προσεγμένες παραγωγές και τους πιο διάσημους ηθοποιούς…

Όμως για κάποιον που επισκέπτεται πρώτη φορά τη βρετανική πρωτεύουσα, υπάρχουν κάποια μέρη που δεν πρέπει να παραλείψει να δει….

 

Buckingham Palace

1. Το Βασιλικό Παλάτι, the Buckingham Palace
Είναι  αυτό που αποκαλεί “σπίτι” της η Βασίλισσα, οπότε θέλουμε να το δούμε από κοντά… άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της χώρας και τις παραδόσεις, δεν θα μπορούσα παρά να είναι πρώτο στη λίστα . Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν παραθερίζουν οι ένοικοι, μπορεί κανείς να κάνει μία βόλτα και μέσα στο παλάτι, απλά η ώρα αναμονής για τα εισιτήρια είναι ανυπόφορη. Μπορείτε να αρκεστείτε να δείτε την  αλλαγή της φρουράς , το άγαλμα της  Queen Victoria monument… Μιάς και φτάσατε μέχρι εδώ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Green Park, με πολλά παγκάκια και να απολαύσετε την ηρεμία του.

 

Westminster Abbey

2. Westminster Abbey
Μέρος της βασιλικής ιστορίας  εδώ και 700 χρόνια. Βασιλιάδες και Βασίλισσες έχουν “θαφτεί” όπως επίσης διάσημοι συγγραφείς, ποιητές,  πολιτικοί, ηθοποιοί , lords  και ladies. Είναι ο ναός όπου η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί τη Λειτουργία της Κυριακής , ενθρονίζεται , όπου έγινε η κηδεία της Πριγκίπισσας Diana, αλλά και μερικοί γάμοι γαλαζοαίματων. Εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής….

Piccadilly Circus

3. Piccadilly Circus
Είναι το σημείο όπου ενώνονται πέντε από τους πιο “ζωντανούς” δρόμους της πόλης…. γεμάτο από τουριστικά λεωφορεία, αυτοκίνητα, ταξί! Το  Piccadilly ίσως να είναι η αντίστοιχη  Times Square της Νέας Υόρκης με τις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες από νέον.  Είναι το μέρος που πρέπει να σταματήσεις και να φωτογραφίσεις  τη λονδρέζικη ζωή!

Oxford Circus

4. Oxford Circus
Βγαίνοντας από το μετρό στη στάση the Oxford Circus  θα αντικρύσετε την  mecca  του λονδρέζικου shopping . Στη γωνία της των Oxford Street και Regent Street είναι το σημείο όπου όλοι κυκλοφορούν με σακούλες από ρούχα, παπούτσια, τσάντες και accessories. Κι αυτό γιατί όλοι από όλα τα μέρη της Βρετανίας εκεί αθ πανε να κάνουν τα ψώνια τους.  Από το Topshop  και το Primark, το Debenhams και το πολυκατάστημα John Lewis….κι αν μπορείτε αντισταθείτε να κρατήσετε κλειστό το πορτοφόλι σας!

 

Photography by Justin Harrington

5. Big Ben και το Κοινοβούλιο
Κοντά στο Westminster  είναι το Κοινοβούλιο και ο Big Ben. Αξίζει για να βγάλετε μία φωτογραφία… Περπατήστε πάνω από τη γέφυρα και τραβηξτε τη δική σας  postcard από το Λονδίνο.

Trafalgar Square

6. Trafalgar Square
Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Πήρε το όνομά της από έναν από τους πιο γνωστούς ναυάρχους του Βασιλικού Ναυτικού, Lord Nelson  και την επική νίκη του κατά τη διάρκεια των Ναπολεοντικών πολέμων, η πλατεία είναι πάντα γεμάτη από Λονδρέζους και τουρίστες….  Μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του  ή και να κάνει ψώνια της τελευταίας στιγμής!

Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε:

  • Covent Garden
  • The Victoria & Albert Museum
  • Abbey Road
  • Carnaby Street
  • Camden
  • Tower of London

You may also like